Om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess: https://lichess.org/team/schaakclub-sneek

De link van de teambattle zondag 31 mei: https://lichess.org/tournament/VMf6PemQ . Hiervoor is lidmaatschap van Schaakclub Sneek op Lichess nodig. Zodra je lid bent van deze club kun je je direct aanmelden voor het toernooi (en daarna veilig het tabblad sluiten).

Na het overweldigende succes van vorige week was het niet meer dan logisch dat Sneek het in de teambattle een klasse hoger mocht proberen. Met een kleine kwaliteits- en kwantiteitsverbetering trokken we ten strijde in de derde klasse. Deelnemers waren dezelfde spelers als vorige week (@Arrthew90cp, @cpkuitert, @Grutsk, @schrambo, @Selwink en @zeehek), met als nieuwe en welkome toevoeging @Mudshark. Het overweldigende succes van onze reclamecampagne heeft ons alleen maar overtuigd deze week nog meer reclame te maken, zodat we deze zondag nog sterker voor de dag komen.

Op een niveau hoger ging het natuurlijk een lastiger verhaal worden, nu de punten van maar liefst zes spelers per team tellen, in plaats van de drie van vorige week. Toch zag het er heel lang goed uit voor Sneek. In de gevarenzone, hadden we gesteld, zouden we sowieso niet komen, en we hadden al snel onze zinnen gezet op een nieuw kampioenschap met promotie.

In het begin nam De Ontheemde Raadsheer nog even de leiding, maar nog binnen het halve uur had Sneek een ruime voorsprong te pakken op de andere teams. Na een uur stond Sneek nog steeds bovenaan, met een voorsprong van zo’n 10 punten op Messemaker. Het is helaas op dit punt dat de klad er behoorlijk in kwam bij ons. @Mudshark en @Arrthew90cp hadden het toernooi al verlaten, en enkele anderen begonnen gul met de punten te strooien. Met nog een half uur te gaan had Messemaker dan ook de kop overgenomen. Het bleef tot het einde spannend, en we wisten nog enkele keren de kop zelfs te pakken, maar naar het einde toe bleek Messemaker net te sterk voor ons.

Uiteindelijk is Sneek, bij het debuut in de derde klasse, toch op een niet onverdienstelijke tweede plaats geëindigd. Ik weet dan ook zeker dat, als we volgende week versterkt aantreden, die promotie naar de tweede klasse een feit kan worden.

24 mei 0 uitslag

 

Partijanalyses

Puzzels

 

24 mei 1 Wit is hier al eerder aardig gul geweest met zijn pionnen, maar na de laatste zet werd het alleen maar erger. Hoe wint zwart hier meer materiaal?
24 mei 2 De vraag is hier heel simpel. Waar moet de zwarte koning heen?
24 mei 3 Wit heeft hier aardig wat druk over de d-lijn. Toch is er maar 1 manier om het stuk te winnen
 
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s