Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 37

Yesterday 124

Week 532

Month 277

All 182995

Currently are 14 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/7jqYZdKm . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess-app.

Ook in november zijn er nog teambattles, met direct op de eerste dag van de maand de eerste teambattle. Opnieuw een plekje in de tweede klasse, het begint vertrouwd te raken.

Deze keer konden we echter niet naar boven kijken, zoals de afgelopen weken. Integendeel, een degradatieplek was binnen handbereik en werd met slechts een kleine score ontlopen. Niet geheel irrelevant daarin is het feit dat ik als een krant speelde, dus wat dat betreft is er zeker perspectief. Met 9 man sterk ontliepen we in ieder geval weer degradatie, maar voor volgende week zou wat versterking toch welkom zijn (dat is het altijd!). Nog een positieve noot is dat we ondanks mindere vorm slechts 18 punten minder scoorden als team dan vorige week.

Uitslag 1 november

Het verhaal voor volgende week is bekend, weer tweede klasse, met wat nieuwe teams en oude bekenden en zoals altijd kunnen we er met een positieve insteek voor strijden.

Puzzels

Deze week helaas geen tijd om partijen te analyseren, maar in ieder geval nog een paar puzzels.

  1 november 1

1. Uit DaanHa-Selwink. Niet zozeer een tactische puzzel om mee te beginnen, maar ook deels een positionele puzzel. Moet zwart hier direct op e5 slaan of is er een betere optie?

1 november 2

2. Uit Selwink-Daemini. Is het paard op d2 actief of juist een probleem aan het worden?

1 november 3 3. Uit Selwink-PeterMergelsberg. In de partij speelde ik hier g4 en won door een sterke aanval. Toch baalde ik na het uitvoeren van deze zet. Waarom?
1 november 4

4. Uit schrambo-RondV. Zwart heeft zojuist op h2 geslagen, maar deze pion is vergiftigd.

1 november 5

5. Uit Matkovic-schrambo. Nog een vergiftigde pion geslagen, deze keer sloeg wit op f6.

1 november 6 6. Uit menno_schaefer-schrambo. Welk thematisch offer had zwart hier kunnen spelen om al beslissend voordeel te krijgen?
1 november 7

7. Uit Ardbeg17-menno_schaefer. Hoe sloopt wit de pionnenstructuur van zwart

1 november 8

8. Uit Yagune-murk65. Wit dacht hier met Lxc6+ een mooie tussenzet te hebben, maar dat bleek tegen te vallen

1 november 9 9. Uit Arrthew90cp-HenkStipdonk. Wit heeft een stuk geofferd, maar moet nog wel de beste aanval vinden. Wat is de sterkste voortzetting hier?

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek