Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/7jqYZdKm . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess-app.

Ook in november zijn er nog teambattles, met direct op de eerste dag van de maand de eerste teambattle. Opnieuw een plekje in de tweede klasse, het begint vertrouwd te raken.

Deze keer konden we echter niet naar boven kijken, zoals de afgelopen weken. Integendeel, een degradatieplek was binnen handbereik en werd met slechts een kleine score ontlopen. Niet geheel irrelevant daarin is het feit dat ik als een krant speelde, dus wat dat betreft is er zeker perspectief. Met 9 man sterk ontliepen we in ieder geval weer degradatie, maar voor volgende week zou wat versterking toch welkom zijn (dat is het altijd!). Nog een positieve noot is dat we ondanks mindere vorm slechts 18 punten minder scoorden als team dan vorige week.

Uitslag 1 november

Het verhaal voor volgende week is bekend, weer tweede klasse, met wat nieuwe teams en oude bekenden en zoals altijd kunnen we er met een positieve insteek voor strijden.

Puzzels

Deze week helaas geen tijd om partijen te analyseren, maar in ieder geval nog een paar puzzels.

  1 november 1

1. Uit DaanHa-Selwink. Niet zozeer een tactische puzzel om mee te beginnen, maar ook deels een positionele puzzel. Moet zwart hier direct op e5 slaan of is er een betere optie?

1 november 2

2. Uit Selwink-Daemini. Is het paard op d2 actief of juist een probleem aan het worden?

1 november 3 3. Uit Selwink-PeterMergelsberg. In de partij speelde ik hier g4 en won door een sterke aanval. Toch baalde ik na het uitvoeren van deze zet. Waarom?
1 november 4

4. Uit schrambo-RondV. Zwart heeft zojuist op h2 geslagen, maar deze pion is vergiftigd.

1 november 5

5. Uit Matkovic-schrambo. Nog een vergiftigde pion geslagen, deze keer sloeg wit op f6.

1 november 6 6. Uit menno_schaefer-schrambo. Welk thematisch offer had zwart hier kunnen spelen om al beslissend voordeel te krijgen?
1 november 7

7. Uit Ardbeg17-menno_schaefer. Hoe sloopt wit de pionnenstructuur van zwart

1 november 8

8. Uit Yagune-murk65. Wit dacht hier met Lxc6+ een mooie tussenzet te hebben, maar dat bleek tegen te vallen

1 november 9 9. Uit Arrthew90cp-HenkStipdonk. Wit heeft een stuk geofferd, maar moet nog wel de beste aanval vinden. Wat is de sterkste voortzetting hier?

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s