Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/3w6Vf5TT . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess-app.

Na de krappe handhaving van vorige week zat de schrik er misschien een beetje in bij Sneek. Het doel veranderde toch een beetje van meedoen in de subtop naar handhaving in de tweede klasse. 

 Gelukkig leek het erop dat de teleurstelling van vorige week een eenmalige uitschieter naar beneden was, want deze week was een vijfde plaats het resultaat, slechts drie punten verschil met de vierde en elf met de derde plaats. Kampioenschap was wel ver weg, dat lijkt toch vooral weggelegd voor degradanten van de eerste klasse of een sterk opstomend team dat te laag is ingedeeld. Voor ons zit zo’n uitschieter er misschien een keer in, maar dan moet alles meezitten.

29201108 uitslag

Met deze uitslag zijn we, uiteraard, weer ingedeeld in de tweede klasse. Een plekje in de middenmoot of subtop lijkt me weer een realistisch doel. Toch wel de oproep om zo veel mogelijk mee te doen, al is het maar omdat het op het moment het dichtste bij een avondje schaken met je clubgenoten is.

Puzzels

29201108 1 

1. Uit Selwink - Alapin94.

Welke combinatie maakt gebruik van de uitgelokte verzwakking?

29201108 2

2. Uit Selwink - Socrates-2020.

Een positionele puzzel. Hoe maakt wit gebruik van de koning in het midden?

3. Uit Selwink – Socrates-2020.

Zwart vond in de partij geen efficiënte oplossing voor zijn problemen, en verloor na mijn combinatie materiaal.

29201108 4

4. Uit schrambo – Kwa-Yong.

Wit lijkt in de problemen, maar schijn bedriegt hier.

29201108 5

5. Uit schrambo – El_Giganto.

Zwart lijkt zijn zaakjes in deze stelling prima in orde te hebben, maar toch is er hier voor wit een combinatie die gebruik maakt van de koning in het midden.

29201108 6

6. Uit Govert – cpkuitert.

Zwart staat natuurlijk al heel overwegend, maar miste hier wel een kans om de partij af te maken met een typisch motief.

29201108 7

7. Uit Mudshark – mariellemeijs-61.

Ook hier een gemiste kans. Na wat rekenwerk kan wit hier namelijk een stuk winnen.

29201108 8

8. Uit Grutsk – henk2020.

Het thema lijkt hier duidelijk: onderste rij

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s