Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/cIRMyiB4 . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess-app.


 De tweede klasse begint toch wel als ons thuis op de zondagavond te voelen, want al voor de zesde week op rij mochten wij hier onze teambattle afwerken. Deze week zag het er in het begin alleen wel aardig slecht uit, met slechts vier actieve spelers, waarvan 1 (ikzelf) ook nog eens enorm zat te prutsen.

Gelukkig kwamen er al snel vier spelers bij, waardoor we op 8 spelers zaten. Toen bij mij ook de turbo nog aanging was handhaving al vrij snel verzekerd. Uiteindelijk wisten we zelfs de vijfde plaats weer te behalen. Minpuntje was dat de interesse wat terug lijkt te lopen, waardoor er 3 clubs geen volwaardig achttal konden gebruiken. Gunstig voor onze uitslag natuurlijk, maar slecht nieuws voor de teambattles. Het zou me niet verbazen als binnenkort het einde van deze reeks aangekondigd wordt.

20201115 Uitslag

Maar voorlopig gaan we in ieder geval nog lekker door in de tweede klasse, en houden we de goede moed erin. En gelukkig ook deze week weer leuke en leerzame puzzeltjes.

Puzzels

20201115 1

Uit Selwink – Teamplayer2_0.

Zwart heeft zojuist e5-e4 gespeeld, met het idee om de dame aan te vallen en de verdediger van het paard dus uit te schakelen. Het simpele Pxe7+ had al voordeel opgeleverd, maar mijn zet bleek een stuk pijnlijker voor zwart.

20201115 2

Uit Selwink – Bao6Dur.

Zwart heeft zojuist Pa5 gespeeld, een behoorlijk ongelukkige zet. Hoe werd dit duidelijk?

20201115 3

Uit Teamplayer2_0 – Selwink.

Wit heeft een pion minder, maar wel compensatie door de activiteit en het ruimtevoordeel. Zwart kan dat probleem hier echter overtuigend oplossen.

20201115 4

Uit schrambo – ovenfrikandel.

Zwart lijkt hier de verdediging aardig op orde te hebben, maar schijn bedriegt.

20201115 5

Uit dewyts – crabbyappleton.

Zwart had in deze stelling een kans om het pionneneindspel te winnen, maar miste deze, waarna wit uiteindelijk toch wist te winnen.

29201108 6

Uit dewyts – henk2020.

Wit heeft wat meer activiteit, en na de volgende zet stort de stelling van zwart volledig in

20201115 7

Uit zeehek – jezusniek.

Zwart mist hier een grote kans om de partij te beslissen.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s