Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/0mEkOWq5 . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess-app.


Noot: deze tekst is geschreven direct na de teambattle. Er is misschien een beetje adrenaline te lezen.

Noot 2: Er is geen bewijs gevonden van fraude

Daags na 5 december speelde Sneek weer een teambattle in de tweede klasse op zondag. Hoewel de Goedheiligman het land alweer uit was had het team de boodschap helaas niet helemaal goed begrepen, want er werden toch wel heel veel cadeaus weggegeven. Met een TPR van bijna 100 punten minder dan de gemiddelde rating mag er toch wel enigszins gesproken worden van een dramatische avond. De hele avond speelden we alleen om lijfsbehoud, en het bleef tot het laatst spannend.

 20201206 Uitslag

 

Nogmaals, er is echt geen bewijs van fraude. Er is eerlijk geteld. De tiebreak heeft ons gered van degradatie. Enkele punten die nog in de laatste twee minuten verzameld werden bleken cruciaal. Het goede nieuws is eigenlijk vooral dat het niet slechter kan. Volgende week dus alsnog weer tweede klasse, en wat extra hulp om al dat geblunder op te vangen zou zeer welkom zijn.

Puzzels

 20201206 1  

Uit Selwink – J0u0ns

Na een zet als Db3 wint wit normaal gesproken ook, maar met een tussenzet kan wit hier de aanval nog verder versterken

  
20201206 2

Uit Kingethree – Selwink

Zwart kan hier een pion winnen dankzij de penningen en open diagonalen

20201206 3

Uit makaak – Mudshark

Wit krijgt hier een aanval op zijn dak, maar had in ieder geval nog wat materiaal kunnen winnen in ruil voor dat initiatief.

Welke zet werd hier gemist?

20201206 4

Uit Mudshark – Wa1termelon

Met welke thematische zet maakte wit gebruik van de onontwikkelde damevleugel van zwart?

20201206 5

Uit Mudshark – J0u0ns

Zwart had een makkelijke remise in dit eindspel, maar heeft dit zojuist weggeblunderd.

Hoe wist wit deze stelling te winnen?

20201206 6

Uit DirV – zeehek

Wit dacht rustig een pionnetje op d5 te kunnen winnen, maar kwam hiermee alleen maar in de problemen.

20201206 7

Uit chezzy_nl – TRWG52

Hoe kan zwart de zwakte van het centrum van wit aantonen?

20201206 8

Uit TRWG52 – stado28

Zwart heeft een sterk centrum met gedekte vrijpion, maar toch had wit hier kunnen aantonen dat er best nog wat kwetsbaarheden zijn.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s