Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app. Mocht je een keer mee willen doen, meld je dan ook even aan bij de WhatsAppgroep. De link is bij mij op te vragen.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/iAKfQVL0 . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess.


 De trend van de afgelopen weken zag er erg goed uit voor Sneek. Eerst een vierde plaats en daarna een derde waren de afgelopen twee resultaten. De inzet voor deze week was dan ook logisch: een tweede plek, en daarmee promotie.

Niets van dat alles bleek reëel na een heel trage start. Een gevecht tegen degradatie leek het meest logische scenario te worden nadat we op een gegeven moment ons op de negende plaats bevonden. Gelukkig wisten we dit lot nog, enigszins ruim, te ontlopen, door een goede tussensprint die ons naar een veilige plaats in de middenmoot stuwde. Het eindresultaat, een zevende plaats, is natuurlijk nog steeds niet zoals gehoopt, maar we zijn gehandhaafd en kunnen aanstaande zondag weer omhoog kijken.

2021 03 14 Uitslag

De tweede klasse begint weer het vaste stekje te worden, hoewel we graag nog eens zouden promoveren. Wie daarin wil meehelpen, doe vooral eens mee. Zeker nu sterke teams als Delft en Hardenberg weer bij ons in de klasse zitten kan dat kleine beetje extra hulp beslissend zijn in de slag om promotie.

Puzzels

Ook deze week zijn de puzzels weer interactief te maken. Een absolute aanrader, omdat je direct de oplossingen krijgt, plus vaak nog wat extra uitleg. De link: https://lichess.org/study/SAYmBuQZ

 2021 03 14 1

Uit Sacapiece – Selwink

Hoe krijgt zwart een winnende aanval?

 
 2021 03 14 2  

Uit Selwink – TonnieVD

Wit heeft al voordeel door het loperpaar. Hoe breidt wit dat voordeel uit tot bijna beslissende proporties?

 2021 03 14 3  

Uit Ardbeg17 – charliesometimes

In dit toreneindspel miste zwart de enige weg naar remise.

 2021 03 14 4  

Uit Verhelst – Ardbeg17

Opnieuw een gemiste kans. Hoe had wit hier gebruik kunnen maken van de wat onhandige positie van sommige stukken van zwart?

 2021 03 14 5  

Uit crabbyappleton – schrambo

Wit heeft zojuist Pd5 gespeeld in de hoop op een gunstig eindspel. Toch is zwart hier degene die materiaal kan winnen.

 2021 03 14 6  

Uit Klikklik – schrambo

Zwart heeft net een pion geofferd, en kan deze hier met rente terugwinnen.

 2021 03 14 7  

Uit Thomas50000 – murk65

Hoe besliste zwart hier de partij?

 2021 03 14 8  

Uit schaakjan – Mudshark

Wat is de enige manier om hier materiaalverlies te voorkomen?

 2021 03 14 9  

Uit eric29 – worp96

Zwart heeft hier geen winst, en moet zelfs oppassen. Wat is de enige zet die remise maakt?

 2021 03 14 10  

Uit TRWG52 – StefRenkens

Wit staat natuurlijk al gewonnen, maar wat is de snelste weg naar winst?

 2021 03 14 11  

Uit mobychess – TRWG52

Een bijzonder interessant eindspel op het bord. Wit staat gewonnen, maar moet dan wel de juiste zet vinden.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s