Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app. Mocht je een keer mee willen doen, meld je dan ook even aan bij de WhatsAppgroep. De link is bij mij op te vragen.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess.


28 maart betekende de laatste zondag van maart alweer, en daarmee ook de laatste teambattle van maart. Zoals inmiddels vertrouwd speelde Sneek in de tweede klasse mee. Na het geweldige resultaat van vorige week was er toch sprake van enige ambitie, maar realistisch gezien wisten we dat promotie heel lastig zou worden.

Dat werd nog duidelijker in het eerste uur, toen er duidelijk wat opstartproblemen waren en Sneek onder zijn kunnen presteerde. Het feit dat we zelfs toen ruim de degradatiezone voorbleven is dan positief. Nog beter was de enorme tussensprint die Sneek wist in te zetten, waardoor ineens de tweede plek, goed voor promotie, maar tien puntjes verwijderd was. Zo’n enorme sprint is natuurlijk lastig vol te houden, maar ons basisniveau bleef hoog en leverde uiteindelijk een fraaie vierde plek op, in de subtop.

2021 03 28 Uitslag

Ik kan niet vaak genoeg herhalen dat iedereen die mee wil doen welkom is, dus zal ik dat ook blijven doen. Het blijft onder deze omstandigheden de beste manier om in contact te blijven met clubgenoten, en als bonus kun je een avondje snelschaken tegen spelers uit het hele land.

Puzzels

Het zal de opvallende lezer zijn opgevallen dat de diagrammen sinds vorige week verdwenen zijn. Onze webmaster heeft nu een manier gevonden om de puzzels direct interactief te embedden op de site. Je kunt nu dus direct de puzzels maken op Lichess.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s