Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app. Mocht je een keer mee willen doen, meld je dan ook even aan bij de WhatsAppgroep. De link is bij mij op te vragen.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/Pjb4W71B . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess.


Ook op Paaszondag was er weer een teambattle. Het effect van Pasen was duidelijk te merken bij de opkomst, die over de gehele klasse zo’n 25 procent lager was dan een week eerder.

Sneek wist wel met acht man te spelen, maar helaas lukte het een aantal spelers niet om de hele competitie mee te spelen. Promotie naar de eerste klasse konden we dan ook al heel snel uit ons hoofd zetten. Een veilig plekje in de middenmoot was eigenlijk constant de positie waar we ons bevonden, zij het de lage middenmoot. Dat we uiteindelijk zevende worden is dan ook een verdienstelijk resultaat.

201 04 04 Uitslag

 

Toch lijkt het mij dat we volgende week weer iets hoger mogen inzetten. Een betere opkomst helpt dan ook altijd. Een paar nieuwe, of oude bekende gezichten, zou dan ook een leuke verrassing zijn voor ons volgende week. Mocht je twijfelen, later instappen of eerder ophouden is eerder mogelijk, en ook vanaf de zijlijn wat partijtjes meekijken is al een mooie manier om een indruk te krijgen van hoe het er aan toe gaat.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s