Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app. Mocht je een keer mee willen doen, meld je dan ook even aan bij de WhatsAppgroep. De link is bij mij op te vragen.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/8M2CnCU7 . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess.


 De titel geeft al een en ander weg. De teambattle van 18 april betekende een einde aan een lange periode waarin we in de Tweede Klasse mochten spelen.

De start was niet eens onaardig, met een aantal redelijke tot goede prestaties, en met uitzicht op een plek ergens in de middenmoot. Na ongeveer een uur ging het alleen helemaal mis. Een aantal spelers, met name ikzelf, begon bijzonder uit te blinken in het maken van blunders. De ene na de andere winbare partij ging verloren, waardoor we ons uiteindelijk op de negende plaats terugvonden, met een achterstand van slechts vijf punten op de veilige achtste plek. Het is geen uitdaging om partijen te vinden waarin meer gescoord had moeten worden.

 2021 04 18Uitslag

Deze week is het een kwestie van uithuilen en zondag opnieuw beginnen in de derde klasse. Als we als team ons normale niveau halen is promotie goed haalbaar. Mocht iemand anders zich willen melden in deze promotiestrijd, dan is diegene van harte welkom.

Puzzels

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s