Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 91

Yesterday 234

Week 1157

Month 6509

All 207461

Currently are 16 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Verslag Douwe van der Meulen,
overgenomen van ons clubblaadje

 

Onder aanvoering van Joe kwamen we razendsnel in Haren. Een tweetal met Wim arriveerde iets later. Er werd gespeeld in een schoolgebouw voor slechthorende kinderen.

 

De Guyotschool voor VSO aan Doven is dé school voor tweetalig onderwijs: Nederlandse Gebarentaal en Nederlands zijn gelijkwaardig. Aan de wanden in de scholen waren veel van dit soort plaatjes (hiernaast) te zien. Het was een uitermate geschikte plaats om te schaken. Een niet al te grote ruimte met aangrenzende kamer compleet met gemakkelijke stoelen waar je ook allerlei consumpties kon bestellen. Staunton is een vriendelijke club met een rijke historie, denk aan het beroemde Stauntontoernooi in 1946, het sterkste toernooi in de wereld na de tweede wereldoorlog. Dat werd gewonnen door Botwinnik met een half puntje voorsprong op Euwe.

 

We kennen elkaar al jaren. Meestal wonnen wij, maar nu waren we niet zo zeker. Het vorige seizoen redden ze zich van degradatie door onder andere van ons eerste team te winnen en dit jaar begonnen ze verrassend met twee overwinningen. In dezelfde speelzaal werd overigens de wedstrijd Haren1-BSG1 gespeeld. BSG is een zeer sterk team met oa grootmeester Hans Ree. Hij liep voornamelijk rond en won terloops van de sterke Van der Leest. Hoe het komt weet ik niet maar wij waren uiterst gemotiveerd en geconcentreerd. De uitslag werd 3 ½ - 4 ½, dat lijkt spannend en ikzelf vond het ook spannend. Maar in werkelijkheid viel dat wel mee, je wordt nerveus als je lang moet wachten op de bevrijdende 4½ punt. Daarom had ik er ook niets op tegen dat de laatste 3 (misschien gewonnen) partijen remise gegeven werden. In dit tuunhek vind je nog een aantal partijfragmenten van de wedstrijden van sneek 1 en 2.

 

Het niveau van de partijen was goed, althans die van het tweede waar ik zelf bij was. Een kleine selectie partijen van beide teams verderop.

(Douwe)

 

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek