Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 82

Yesterday 234

Week 1148

Month 6500

All 207452

Currently are 28 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Sneek 2 verzuimt alweer te profiteren (hier staat Wim's fotocollage)

 

 

Volkomen bekaf kroop ik gister om elf uur mn nest in. Zo zit je dus op zondagmorgen om 7 uur (+1) al een stukje te schrijven over het tweede

Nu voor de derde maal met 4½-3½ verloren werd tegen een van onze naaste concurrenten begint het er nu toch wel erg kritiek uit te zien voor ons 2e. Sneek speelde in een vrijwel complete opstelling, alleen Ger de Boer nam de plaats in van Rinske IJsselhof en werd aan het 8e bord gezet.

We speelden in een nieuw wijkgebouw dat volgens de trotse Twentenaren in zes weken uit de grond was gestampt. Kijk, daar weten ze tenminste van aanpakken. 
Halverwege de middag in Nijverdal leek het tamelijk overzichtelijk: De stelling van Douwe en die van mijzelf moesten als verloren worden beschouwd ...
 

 

Op den Dries – Douwe

stelling na …e5? dxe5 dxe5 Pxe5 pionwinst vanwege de penning, een bekend valletje in deze opening

 

... dus moesten de zes anderen dat op een of andere manier zien te compenseren. Eens kijken hoe ze dat zouden gaan doen. Alleen Wytse stond beter. Tot mijn grote ergernis weerhield dat de meeste van mijn teamgenoten er niet van om zonder ook maar enig overleg remise overeen te komen. ENO deed dat niet zomaar, die wisten dat het allemaal heel gunstig was voor ze.

 

Tinus aan het eerste bord prutste naar eigen zeggen met zn tegenstander zo erg dat toen er uiteindelijk een gelijkwaardig eindspel resteerde men niet wist hoe snel remise af te spreken.

 

Ger overleefde een scherpe Siciliaan die zn tegenstander zaterdagmorgen nog thuis op het bord had gehad, ineens volgde een remise-aanbod en een verbaasde Ger had geen reden te weigeren.

 

 

Officier – Ger

… exd5 14.exd5 Pxd5 15.Lxe7 Pxe7 16.Pf5 0–0–0 17.Pxe7+ Kb8 18.Dxg7 Pc5 19.Dd4 b3 20.Kb1 bxa2+ 21.Ka1 Lxg2 22.Pd5 Lxd5 23.Dxd5 ½–½

 

Toen was het de beurt aan Wim. Vanwege enorme saaiheid van de stelling voortkomend uit een droge Franse afruilvariant vonden zij het wel best.

 

Nick aan bord 6 speelde met zwart tegen iemand die meer dan een half uur te laat kwam. De stelling zat op slot en beiden ondernamen geen pogingen. De rest van de middag zaten ze in een zaalhoek fijn te vluggeren. 

 

Maar goed, er moest zo langzamerhand nog wel eentje gewonnen worden heren?! Maar toen ook Joe remise overeenkwam in een wat mindere stelling was het eigenlijk wel gebeurd met de Sneker ambities van dit seizoen.

 

Maar toen gebeurde het volgende wonder:

 

Tom - Poffers (22+)  

Pxc3?? Pf5+ en niet veel later 1-0.

A blessing. De Sneker lafheid werd nog beloond ook. Ineens stonden we voor met 3½-2½. En uiteraard, alles was vergeven en vergeten. Zo hypocriet ben ik dan ook wel weer...

 

Bij Douwe was de nul een kwestie van tijd, maar Wytse stond nog steeds veel beter. Douwe deed z’n best tot in het verre toreneindspel, maar het materiaalverlies brak hem op. 3½-3½. En toen was het een flinke tijd nagelbijten:

 

 

Wytse heeft hier wit en speelde tegen Matthew Johnson.

 

Een coole donkere kerel met honkbalpet. Ze zitten hier vlak voor de 40e zet en Wytse won even tijd op de klok en herhaalde de zetten met Df6+ Kh6?? Dg5+?? Kg7 Df6+. Hij zag wel dat er waarschijnlijk een mat in zou zitten na Kh6 g4 (gevolgd door g5+ en Df4 en Dh4 mat), maar zwart koos nu wijselijk voor Kg8! Nu is het nog een hele strijd. Met weer een uur op de klok staat Wytse een pion voor, voorlopig kan zwart niks.

Ta8 De8

 

 

Alles staat goed, behalve het paard, dat een nutteloze pion verdedigt. Een winnend idee is hier Pg5! En na bv. Txd4 Pe4! (en Pd6) komt zwart weldra in tempodwang. Dat gebeurde helaas niet. Opkomende tijdsdruk en het moeten winnen (we deden het niet voor 4-4 ditmaal) zorgde voor stuk- en partijverlies.

 

Erg sneu, als er nu iemand recht had op een goed resultaat vandaag dan was het Wytse wel! Zo geven we toch 4 punten weg in de laatste 2 wedstrijden.

 

Resumé:

Sneek 2 blijft op 2 punten steken, er resteren nog ZSG en Sissa, de bovenste twee van de klasse. Het kan echter nog raar lopen, Sneek 2 is wat dat betreft wel wat gewend. Iets zegt me dat er nog vreemde dingen gaan gebeuren. Gelukkig liet Sneek 1 eindelijk weer eens z'n tanden zien, want het won van het niet misselijke Veenendaal.

 

 

TK

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek