Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 68

Yesterday 234

Week 1134

Month 6486

All 207438

Currently are 11 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

AKELIG DING

AKELIG DING

Het was voor het tweede al met al geen plezierige middag. De doelstelling stond al een tijdje vast, winnen van de twee bovenste ploegen, en zelfs als we een dergelijke prestatie zouden neerzetten, dan waren we nog afhankelijk van de concurrentie. Gehaast en iets te laat kwam ik aanfietsen en tot mn verbazing ...

zag ik voor het abc Wytse met zn armen wapperende gebaren maken, zo van, doe maar rustig aan hoor. Ironie is hem niet vreemd dacht ik, maar het bleek dat ZSG er nog niet was en ik kon dus beter mn krachten sparen. Zo'n 40 minuten later waren ze er dan en kon de wedstrijd beginnen.

 

Wim speelt zeker tegen een invaller, hoorde ik zeggen. Dat was niet zo, hij wist alleen niks van het Siciliaanse Morragambiet af dat Wim tegen hem speelde. Zwart heeft net Pa5 gespeeld en gaat een stuk winnen, dat gaat ten koste van z'n koningsveiligheid om het maar bescheiden te formuleren. De romantiek van het spel gaat er een beetje af als je de stelling dan in Fritz gooit en het ding geeft binnen 2 seconden aan dat het mat in 10 is. Wel via een paard + torenoffer, maar dat maakt Fritz niet uit. Bij de mens is het gevaar dat je het verdomd goed moet uitrekenen, want voor je het weet is de aanval afgeslagen. Maar Wim deed het perfect, de slotstelling na Pc2+ is fraai, het is mat op de volgende zet. Wim doet zelf uitgebreid verslag.

 

Dat gebeurde naast mijn bord en eerlijk gezegd interesseerde me dit spektakel me lange tijd meer dan het gebeuren op eigen bord. Aan de rechterkant zat Nick, op het vierde bord dus, ook in een Siciliaan zat Nick met wit al snel in de problemen, even dacht ik dat hij er nog uit zou schwindelen, maar uiteindelijk verloor hij teveel materiaal.

 

Wytse kwam ook niet tot scoren, in een rommelige partij, Siciliaans, verloor hij al snel een zwarte toren. 1-2.

 

Vervolgens behaalde invaller Tjeerd met zwart in een .. Siciliaan een knappe remise. Das een 2½-1½ nederlaag voor het Siciliaans, en ook de nadelige stand voor Sneek 2 op dat moment. Na e4 c5 weet je in ieder geval dat je snel klaar bent.

 

Toen was het tijd voor Tinus' moderne verdediging, die ineens open huis hield, een Scandinavieër van de Zwollenaar was goed voor remise tegen Rinske. De stand was alweer 4-2 voor de tegenstander.

 

Een blik op Joe's stelling leerde dat hij in een uitgekleed eindspel uit een Grünfeld misschien met heel veel geluk nog remise kon bereiken.

 

Om de lezer te treiteren nog een alinia over mn eigen partij. Ikzelf kwam met zwart in een dubbel toreneindspel na een technisch verlopen Weense opening, waarin het remise moest worden, winstkansen had ik absoluut niet. Het was wel best, de wedstrijd zat er dus op, en we zaten een beetje heen en weer te schuiven. Ik had er genoeg van en bood vriendelijk remise aan. Dat wilde hij dus niet, want hij wilde nog even aan z'n rating werken en sloeg het tot mn verbazing af, en ging er nog even extra voor zitten. Daar had ik niet op gerekend. En dus zaten we nog 2 uur in een partij die verder nergens meer om ging te spelen. Joe verloor uiteindelijk, zijn tegenstander "speelde het erg goed".

 

In deze fase speelde Redeker het heel geduldig en gewiekst en stond op winst, bv hier na Tf8 al was het niet gelijk te zien hoe.


Om een of andere reden verdedigde ik tot ergernis van enige teamgenoten nog taai ook. Richting zevenen en met nog weinig tijd op de klok schudde ik vermoeid met een leeg bierflesje, de hint werd niet begrepen. Even stond ik zelf op winst (de stelling laat ik voor wat het is), dat had hij wel door denk ik, want hij die duidelijk meer kijk op het eindspel had bood toen remise aan. Niet dat ik het winstplan zag, maar weigeren daar had ik nu geen problemen mee. Ach, das dan wel weer jammer, dat ik het juiste winstplan niet volgde. Na nog wat gevlugger werd de vrede getekend.

 

Een heus spektakel voor de liefhebber! Al kreeg ik van het spaarzaam overgebleven volk slechts te horen dat ze zelden zo'n lange saaie partij hadden gezien...

 

Al met al moge het duidelijk zijn, dat het weer eens ouderwets afzien was. De hele middag met de rug tegen de muur gestaan en vooral de definitieve degradatie. Iedereen rende het abc uit, gelukkig had barkeeper van deze middag Maarten het begrepen en liet me nog even rustig nazitten.

 

Maar gelukkig hebben we altijd Wim's partij nog!!!:


Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek