Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 73

Yesterday 234

Week 1139

Month 6491

All 207443

Currently are 17 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Optimistisch gestemd ontmoetten we Spassky´s in het Denksportcentrum van Groningen.

(update: Tinus´partij)

Optimistisch gestemd ontmoetten we Spassky´s in het Denksportcentrum van Groningen.

Meestal is dat een drukte van belang, maar zaterdag speelden alleen wij en Sissa – Purmerend (2a, 1-7) en konden we mooi in een zaaltje onder spelen.

 

Ikzelf had met zwart een eenvoudige middag. Niet dat er gewonnen werd, na een vlot gespeelde Versnelde - Maroczy - Draak bleef het tot op het einde theorie. Wit koos er voor het veilig te spelen en bood hier (zie diagram) remise aan.

 

Het nadeel van deze variant voor zwart is dat je daar niet veel tegen kan beginnen zonder rare capriolen uit te halen.

 

Wim had in een Franse afruilvariant al snel door dat zijn tegenstander weinig fouten ging maken en koos ervoor de zaak nog verder te vervlakken zonder dat m´n naamgenoot (die naar eigen zeggen remises haat!) er veel aan kon doen. Eigenlijk hetzelfde verhaal dus, andere partij.

 

Voor ons werd het een lange zit, en na wat geanalyseer en gevlugger konden we de eerste tijdnoodfase bekijken. Jouke had iets eerder al een uur meer op de klok, maar stond wel een pion achter, even dacht hij het resterende pionneneindspel nog te kunnen houden, maar dat bleek dit keer niet te kloppen. 2-1.

 

 

 

Stef verliet al snel de gebaande wegen en kwam in een dameloos middenspel, dat zijn tegenstander subtiel behandelde en uiteindelijk een niet te stoppen vrijpion creëerde, 3-1.

 

Maar ondertussen gebeurden er bemoedigende dingen op de andere borden.

Han mistte ergens een directe winst, maar stond nog steeds overwegend, zo overspeelde Tjeerd zijn tegenstander en stond omstreeks de 35e zet drie pionnen voor en had Joe in het gevlugger ergens in verloren stand een stuk bemazzeld! Tinus stond een pion achter, maar had redelijke remisekansen.

 

Het kleine drama vertrok zich toen bij Tjeerd, die zich verkeek op een van de ouderwetse klokken waar ze bij Spassky´s gebruik van maken en ging rustig zijn zetten uitvoerend tot zijn verbazing op de 40e zet door de vlag, reconstructie mocht niet meer baten, 4-1. Joe bleef daarna rustig en won snel, 4-2.

 

Han en Tinus moesten dus nog winnen. Dat was vrijwel onmogelijk voor Tinus en bij Han leek het voordeel langzaam te verwateren.

Han speelde de partij van de dag. Hij stond zoals gezegd al snel op winst en wat er toen gebeurde kan men hier naspelen. Een fascinerend schouwspel:

 

Zoals we Han kennen was hij na afloop uiteraard vol zelfbeklag. Voor het eindresultaat maakte het weinig uit, want het was van Tinus al een knappe prestatie dat hij er tegen de sterke Van Putten nog remise uit sleepte.

 

5-3 helaas, maar Joe was niet ontevreden over het spel van het team. Spassky´s staat hierdoor aan de leiding, en Sneek 2 kan zeggen dat het gedeeld 2e staat! Met zijn achten, dat dan weer wel.

Het eerste redde het zoals gevreesd werd niet tegen het zwaar versterkte En Passant, en verloor met 6-2, daarover later meer.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek