All 207438

SNEEK 2 verliest eervol van Koploper

De slimste zet  die afgelopen zaterdag in de 5e ronde KNSB gedaan werd kwam op naam van Tinus Fleur.  Na anderhalf uur spelen deed hij mij een voorstel.  Wie van ons tweeën het eerst klaar zou zijn moest het verslag schrijven. ‘Best'  antwoordde ik argeloos.

Maar toen ik bij Tinus z'n partij keek wist ik het al, ik was de klos.  Het was een echte Tinus-partij.  De 16 stukken hadden de 6e rij nog niet overschreden!  Altijd goed voor een langdurige partij.

Zelf was ik niet tevreden over mijn spel, en terecht, want al snel kwam ik vreselijk in de problemen en werd ik vakkundig geslacht.  Achteraf viel het volgens ‘good old' Fritz wel mee, maar als je zelf het idee hebt dat het niet deugt dan zit er mentaal iets niet goed.

Bij de overige partijen leek het allemaal zo gek nog niet. Zeker als je bedenkt  dat wij laatste stonden en de tegenstander uit Almelo eerste.

Jouke speelde weer uitstekend. Het zag er naar uit dat hij zou gaan winnen.  Hij stond een pion voor, maar wilde het te mooi doen. Remise is wat er overbleef.  Prima resultaat al had er meer ingezeten.

De volgende was Joe. Ik heb niks gezien wat daar gebeurde,  maar ineens stonden ze op en had Joe een nul.

Al snel volgde Han. Volgens eigen zeggen kwam hij eerst goed te staan, verloor vervolgens een pion, maar kon toch betrekkelijk eenvoudig een remise behalen.  Degelijk, zoals we van hem gewend zijn.

3-1 achter, dat leek niet best.  Maar Ronald en Tjeerd hadden beide 2 pionnen meer dan de tegenstander en zouden wel gaan winnen.   Tinus kwam in de tijdnoodfase en dan kan er van alles gebeuren, terwijl Stef met een pion minder  probeerde de stelling  te houden.

Maar helaas, Tinus overleefde de tijdnood niet.  Een vijandelijke pion was niet van promoveren af te houden met mat.

De volgende was Tjeerd, de man in vorm.  Intern blaast hij iedereen van het bord, en ook nu leek een overwinning  zeker.  Maar helaas, door een op hol geslagen akelig paard  ging er een pionneke verloren en was remise het hoogst haalbare.

Ronald verzilverde zijn winststelling rustig en gedegen en tekende het volle punt aan.

Stef  hield zijn zijn hoofd koel  en behaalde  een goede remise.  3-5. Op zich niet slecht, maar als Tjeerd en Jouke nou eens gewonnen hadden?  Als.

Nog 4 zware ronden te gaan, maar  kansen genoeg om punten te halen.

Wim.