joekleinDaar was die dan. Na het gelijkspel tegen Westergoo en de verloren wedstrijden tegen Emmeloord en Philidor werd er eindelijk tegen Heerenveen een schaakwedstrijd gewonnen. Het Friese Haagje kreeg onverwacht behoorlijk klop. De strijd eindigde maar liefst in 6-2 en daarop viel niets af te dingen.

 

Halverwege de avond stonden enkele Sneker borden iets beter hetgeen een kleine overwinning zou kunnen betekenen. Maar rond elf uur regende het plotseling punten. Waar kwamen die zo maar vandaan?!

Erwin Denissen tikte fraai het eerste punt binnen. Drie uit drie heeft ie nu.

Daarna was het Douwe die zijn voordelige stelling verzilverde met een vol punt. Selwin zorgde voor het volgende punt na sterk openingsspel. Zelf kwam ik iets minder uit de opening maar na twee minder sterke zetten van mijn opponent halverwege de partij won ik twee pionnen en de buit was binnen.

Na deze 4-0 in een kwartier tijd deden de sportstedelingen iets terug. Een van de sterkste spelers van Heerenveen stond opgesteld op bord 7 tegen Coos en zag kans het eerste punt te maken. Niet fit was de reden van die bordpositie. Coos speelde overigens een puike partij.

Tjeerd besliste de wedstrijd met een gelijkspel. Safety first.

Daarna speelde Jouke een taaie pot langzaam maar zeker naar winst. Mooi werk.

Frits zat nog achter het bord met een pion minder en een kwaliteit meer. Er moest ergens een winstvariant in zitten maar het was lastig deze te vinden, laat in de avond terwijl de klok aftelde. Frits en zijn tegenstander kwamen overeen om het punt maar te delen.