joekleinIn de 2e KNSB-ronde speelden we uit tegen UVS2 uit Nijmegen. Een mooi eind weg voor een middagje schaken. Na Arnhem over de Waalbrug en een stukje over de Waalkade met zicht over deze brede rivier was wel even genieten. De schaakstrijd die daarop volgde minder. We gingen, een beetje geflatteerd trouwens, ten onder met 7-1.

Zelf werd ik door mijn tegenstander overspeeld. Die had een hogere speelsterkte dan zijn rating aangaf. Kan eigenlijk niet anders. Hetzelfde overkwam de beide Wytz(s)es ook min of meer. De partijen waren ergens tussen half vier en vier uur gespeeld.

Selwin kwam ook niet echt in zijn favoriete spel terecht en dolf eveneens het onderspit. Dan is het dus al 4-0. De overige vier Snekers speelden zeker niet minder dan de Nijmegenaren.

Douwe stond lang goed. Remise kansen waren er zeker. Maar in de overgang van middenspel naar eindspel ging er om onduidelijke reden toch iets mis en ook Douwe ging onderuit.

Coos schaakte een puike partij en leek op een overwinning af te stevenen. Op het moment suprême overspeelde Coos zijn hand. In plaats van de winnende zet deed hij een zet die zijn voordeel volledig deed kantelen. Even later was het over en uit.

Dan Han en Jouke nog. Beiden stonden hun mannetje. Han had een minimale plusstelling die moeilijk te taxeren leek. Na enig echt schaakwerk kwam hij niet verder en werd besloten om het punt te delen.

Jouke’s partij duurde het langst. De kleinste qua postuur speelde een grootse partij. Jouke overspeelde zijn tegenstander vanuit het middenspel en kwam twee pionnen voor zonder al te veel tempo in te leveren. Hij stond toen ogenschijnlijk gewonnen. Zijn tegenstander bleek echter niet voor het eerste gat te vangen. Door uiterst defensief en nauwkeurig spel zag hij kans Jouke de winst te ontnemen. Na afruil van stukken offerde hij zijn laatste stuk tegen Jouke’s laatste vrijpion. Vervolgens bleef er een remisestelling over van te weinig winstpotentieel. Jouke, niet geheel tevreden met dit resultaat, behield zijn ongeslagen status aan bord 1. Op zich een prima prestatie.