Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Onlineschaak
  19-12-2021
  We hebben meer deelnemers nodig om te kunnen promoveren. Er zijn nu steeds 4 deelnemers voor Sneek, daarmee redden we het niet.  Dus doe mee!! Zondag 23 januari is de teambattle...
 • INFO
  18-12-2021
  Beste schaakvrienden,   het zal jullie niet verbazen dat er voorlopig niet geschaakt kan worden in ons clubonderkomen. We zitten weer in een totale lockdown.    Goed om te...
 • Onlineschaak
  08-12-2021
  Nu de gewone clubavond en de KNSB-competitie weer stilliggen zijn de teambattles weer opgestart. Voor degenen die niet (meer) weten waar het om gaat: elke zondagavond van 20:00 tot 22:00 wordt er...
 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • More news...

Bezoekers

Today 84

Yesterday 114

Week 313

Month 2906

All 189004

Currently are 16 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

bomDat de KNSB-competitie voor Sneek 2 vooral leerzaam zou worden, was vooraf al duidelijk. Maar toch, drie keer op rij verliezen voelt niet goed. Gelukkig konden we zaterdag, uit bij Philidor, iets meer te doen dan alleen de eer redden: 5-3.

Omdat Tjeerd en Jan afwezig waren en Han in het eerste moest invallen, namen Joe, Wytse en ik hun plaats achter de borden over. Voor zover er plaats was dan, want we werden knus naast elkaar geparkeerd in buurthuis Rengerspark. De borden en klokken stonden zo dicht op elkaar, dat Wytse per ongeluk een keer de klok van de partij naast hem indrukte. Gezellig bij elkaar op schoot: goed voor het teamgevoel is het wel.

Verrassend genoeg was ikzelf (Arnaud) binnen twee uur als eerste klaar met mijn partij. Ik speelde de opening een beetje slordig, waardoor mijn tegenstander een pion kon winnen, maar het gevolg was dat er gelijk zes stukken van het bord gingen, waaronder de dames. De pion won ik vrij gemakkelijk terug, waarna ik, zonder heel goed te spelen, naar een remisestelling fietste.

Niet veel later had ook Douwe een halfje veiliggesteld in een Wolgagambietpartij. Vervolgens duurde het een hele tijd voordat er weer een beslissing viel. Selwin was de eerste die met lege handen naar huis moest. Hij had al een tijd een gaatje in zijn koningsstelling en een dubbelpion, maar zijn stukken bleven actief, waardoor zich een dynamisch ogende partij ontspon. Uiteindelijk werd het structuurprobleem hem helaas fataal.

Coos stond met zwart al vroeg drie tegen vier pionnen achter in stelling die veel weghad van een eindspel. Ik heb mij laten vertellen dat Coos nog een vorkje miste en dus zeker niet had hoeven verliezen. Zelf zag ik alleen de pionnen van tegenstander Dzaferspahic steeds verder oprukken, elke keer dat ik langs het bord kwam: 1-0.

De stelling in de partij van Jouke was gesloten. Jouke kwam twee pionnen voor te staan en had duidelijk het initiatief. De torens gingen eraf en het leek erop dat hij de partij rustig kon uitspelen. Toch werd het uiteindelijk remise. Jouke wilde naar eigen zeggen misschien iets te graag dames ruilen, waardoor hij niet voor het juiste moment koos en een pion teruggaf. De stelling was vervolgens niet meer te winnen. Wel blijft Jouke met twee uit drie ongeslagen op bord 1.

Wytse had een lastige partij tegen Rowan van Dijk. Rowan kwam een vrijpion voor, en bouwde zijn voordeel langzaam en solide uit: lopers op belangrijke diagonalen, toren op de zevende rij, vrijpion gedekt op b7. Uiteindelijk deed een toren op a8 Wytse de das om.

Joe wist ergens in het middelspel een iets mindere stelling om te buigen naar een licht voordeel. De dames gingen eraf en Joe kon zijn torens verdubbelen op een centrale lijn. In een eindspel van elk zes pionnen en een paard kon hij een pionnetje snoepen. Joe’s tegenstander kwam ook nog eens in tijdnood. Joe bracht zijn schaap – de a-pion in dit geval – vaardig op het droge en werd daarmee de enige winnaar van Sneek 2.

Wim en remise zijn als bekvechtende broertjes: ze zeggen een hekel aan elkaar te hebben, maar kunnen in werkelijkheid niet zonder elkaar. Ook zaterdag lukte het Wim weer om een halfje achter zijn naam te krijgen, maar bloedeloos was de remisepartij zeker niet. De partij wipwapte heen een weer, beide spelers stonden een pion voor, maar geen van beiden wist het verschil te maken.

Ter afsluiting nog heuglijk nieuws: Sneek 1 speelde ook uit tegen Philidor en wist met 5½ - 2½ te winnen.

Verslag en foto's Philidor hier


Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek