Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  17-05-2021
   Beste schaakvrienden,   dat het schaakseizoen 2020-2021 als verloren mag worden beschouwd zal wel duidelijk zijn.   Maar in september hopen we weer volop los te kunnen gaan....
 • Onlineschaak
  14-05-2021
  Voor het eerst sinds lange tijd begin ik mijn verslagen niet met een bijna smekende uitnodiging aan iedereen om mee te doen. De reden hiervoor was al bekend. De teambattle van afgelopen zondag was,...
 • Onlineschaak
  06-05-2021
  Aanstaande zondag is de laatste teambattle! Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is...
 • Onlineschaak
  28-04-2021
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Onlineschaak
  22-04-2021
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • More news...

Bezoekers

Today 112

Yesterday 150

Week 262

Month 2454

All 156001

Currently are 11 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

joekleinZaterdag speelde Sneek 2 in het knusse buurthuis in het centrum van het regenachtige Zevenaar tegen het vlaggeschip van de plaatselijk schaakvereniging. Voor aanvang werd gedacht aan een flink pak slaag maar de wedstrijd verliep anders. Er werd met vier invallers behoorlijk tegenstand geboden.

Wytse W. had in de jonge senior Vincent Rothuis een stevige tegenstander. Halverwege de partij raakten reeds enkele stukken overbelast en kostte materiaal en even later de partij.

Jouke Bakker speelde wederom een uitstekende partij aan het eerste bord. Hij had licht voordeel toen zijn oppent hem remise aanbood. Na enig beraad en overleg en onder de indruk van diens rating de geste toch maar aangenomen. Tijdens de analyse nadien bleek dat Jouke het andere halve puntje ook had moeten incasseren.

Coos scoorde het eerste volle punt. Hij had weer een onduidelijke stelling op het bord waarin zijn tegenstander het spoor bijster raakte. Misschien Coos zelf ook wel maar dat is niet gebleken. Coos won namelijk een kwaliteit en speelde de pot rustig naar een overwinning.

Wytze Zee speelt opvallend vaak gelijk. Het maakt niet veel uit tegen wie. Zaterdag tekende hij zijn zoveelste gelijke spel aan tegen een aanmerkelijk hogere gerate schaker.

Alec maakte een uitstekende invalbeurt. Geconcentreerd hield de basisschoolleerling zijn tegenstander tot in het eindspel bij. Toen speelde hij enkele onnauwkeurige zetten die op fraaie wijze werden afgestraft.

Vervolgens maakte ikzelf het gat wat kleiner door een al dan niet terechte winst in razende tijdnood. Met een stuk achter maar als compensatie een gemene vrijpion die doorliep tot de 7e rij en daarna ook nog dreigde te promoveren. Op de 39 zet ging de Zevenaar door de vlag.

Daarna leek Tjeerd aan bord 3 een puntje te pakken met een pion meer in een loper/paard eindspel. Er moest nog wel even nauwkeurig afgerond worden en dat brak Tjeerd op. Hij haalde de tijdcontrole met te weinig zetten. 4-3 dus.

Wim was nog bezig, ploeterend in een toreneindspel met een pion minder en de dreiging er nog eentje te verliezen. Het zat er helaas niet meer in. Tegen zessen was het over en uit.

Ondanks de nederlaag uitstekend tegenstand geboden en er een moreel winstgevoel aan over gehouden.

   Zevenaar           2062 - Sneek 2              1727 5 - 3

1. Guust Homs         2183 - Jouke Bakker         1898 ½ - ½

2. IM Vincent Rothuis 2295 - Wytse Wiersma        1794 1 - 0

3. Henk Karssen       2118 - Tjeerd Wiersma       1737 1 - 0

4. Michel van Leeuwen 2118 - Wim Ykema            1911 1 - 0

5. Arie Huysman       1993 - Joe Hania            1826 0 - 1

6. Wim Ratering       2000 - Wytze van der Zee    1595 ½ - ½

7. Toon Janssen       1864 - Coos Kruisenga       1692 0 - 1

8. Vincent Pelgrom    1926 - Alec Sealy           1364 1 - 0

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek