Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Onlineschaak
  19-12-2021
  We hebben meer deelnemers nodig om te kunnen promoveren. Dus doe mee!! Zondag 16 januari is de teambattle op https://lichess.org/tournament/BmW98YJB Vanaf 20:00 uur. Zoals gezegd, hoe meer...
 • INFO
  18-12-2021
  Beste schaakvrienden,   het zal jullie niet verbazen dat er voorlopig niet geschaakt kan worden in ons clubonderkomen. We zitten weer in een totale lockdown.    Goed om te...
 • Onlineschaak
  08-12-2021
  Nu de gewone clubavond en de KNSB-competitie weer stilliggen zijn de teambattles weer opgestart. Voor degenen die niet (meer) weten waar het om gaat: elke zondagavond van 20:00 tot 22:00 wordt er...
 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • More news...

Bezoekers

Today 105

Yesterday 128

Week 684

Month 2476

All 188574

Currently are 10 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

joekleinZaterdag speelde Sneek 2 in het knusse buurthuis in het centrum van het regenachtige Zevenaar tegen het vlaggeschip van de plaatselijk schaakvereniging. Voor aanvang werd gedacht aan een flink pak slaag maar de wedstrijd verliep anders. Er werd met vier invallers behoorlijk tegenstand geboden.

Wytse W. had in de jonge senior Vincent Rothuis een stevige tegenstander. Halverwege de partij raakten reeds enkele stukken overbelast en kostte materiaal en even later de partij.

Jouke Bakker speelde wederom een uitstekende partij aan het eerste bord. Hij had licht voordeel toen zijn oppent hem remise aanbood. Na enig beraad en overleg en onder de indruk van diens rating de geste toch maar aangenomen. Tijdens de analyse nadien bleek dat Jouke het andere halve puntje ook had moeten incasseren.

Coos scoorde het eerste volle punt. Hij had weer een onduidelijke stelling op het bord waarin zijn tegenstander het spoor bijster raakte. Misschien Coos zelf ook wel maar dat is niet gebleken. Coos won namelijk een kwaliteit en speelde de pot rustig naar een overwinning.

Wytze Zee speelt opvallend vaak gelijk. Het maakt niet veel uit tegen wie. Zaterdag tekende hij zijn zoveelste gelijke spel aan tegen een aanmerkelijk hogere gerate schaker.

Alec maakte een uitstekende invalbeurt. Geconcentreerd hield de basisschoolleerling zijn tegenstander tot in het eindspel bij. Toen speelde hij enkele onnauwkeurige zetten die op fraaie wijze werden afgestraft.

Vervolgens maakte ikzelf het gat wat kleiner door een al dan niet terechte winst in razende tijdnood. Met een stuk achter maar als compensatie een gemene vrijpion die doorliep tot de 7e rij en daarna ook nog dreigde te promoveren. Op de 39 zet ging de Zevenaar door de vlag.

Daarna leek Tjeerd aan bord 3 een puntje te pakken met een pion meer in een loper/paard eindspel. Er moest nog wel even nauwkeurig afgerond worden en dat brak Tjeerd op. Hij haalde de tijdcontrole met te weinig zetten. 4-3 dus.

Wim was nog bezig, ploeterend in een toreneindspel met een pion minder en de dreiging er nog eentje te verliezen. Het zat er helaas niet meer in. Tegen zessen was het over en uit.

Ondanks de nederlaag uitstekend tegenstand geboden en er een moreel winstgevoel aan over gehouden.

   Zevenaar           2062 - Sneek 2              1727 5 - 3

1. Guust Homs         2183 - Jouke Bakker         1898 ½ - ½

2. IM Vincent Rothuis 2295 - Wytse Wiersma        1794 1 - 0

3. Henk Karssen       2118 - Tjeerd Wiersma       1737 1 - 0

4. Michel van Leeuwen 2118 - Wim Ykema            1911 1 - 0

5. Arie Huysman       1993 - Joe Hania            1826 0 - 1

6. Wim Ratering       2000 - Wytze van der Zee    1595 ½ - ½

7. Toon Janssen       1864 - Coos Kruisenga       1692 0 - 1

8. Vincent Pelgrom    1926 - Alec Sealy           1364 1 - 0

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek