Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Onlineschaak
  19-12-2021
  We hebben meer deelnemers nodig om te kunnen promoveren. Dus doe mee!! Zondag 16 januari is de teambattle op https://lichess.org/tournament/BmW98YJB Vanaf 20:00 uur. Zoals gezegd, hoe meer...
 • INFO
  18-12-2021
  Beste schaakvrienden,   het zal jullie niet verbazen dat er voorlopig niet geschaakt kan worden in ons clubonderkomen. We zitten weer in een totale lockdown.    Goed om te...
 • Onlineschaak
  08-12-2021
  Nu de gewone clubavond en de KNSB-competitie weer stilliggen zijn de teambattles weer opgestart. Voor degenen die niet (meer) weten waar het om gaat: elke zondagavond van 20:00 tot 22:00 wordt er...
 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • More news...

Bezoekers

Today 1

Yesterday 105

Week 685

Month 2477

All 188575

Currently are 17 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

mudhAfgelopen maandag heeft Sneek 2 zijn eerste wedstrijd in Drachten gespeeld. Ik zit de hele week al op een verslag te wachten. Helaas, het komt maar niet.  Omdat ikzelf meespeelde wordt dat misschien stilzwijgend van mij verwacht.

Nou vooruit dan maar weer. Een kort verslagje dan.

Teamleider Erwin toonde het goede voorbeeld. Hij was als eerste klaar en pakte volgens mij redelijk eenvoudig de winst. Daardoor had hij mooi de tijd om een verslag te schrijven.

Coos aan bord zeven had ook niet veel tijd nodig om keurig remise te spelen.

Tjeerd ging ergens onnodig in de fout en moest daardoor een stelling waarin eerst niks aan de hand was opgeven.

Ikzelf (soepkoppen onder de tafel) kreeg tegen good old Hazenberg (die noodgedwongen op 4 kussens zat om op de hoogte te blijven) weinig kansen. Ik verloor een pion, vond het nodig een 2e te geven en werd vakkundig afgedroogd.

Jouke aan bord 1 tegen  Schuurmans  speelde goed. Een pionnetje extra in een toreneindspel is bijna niet te winnen. Na nog een tijdje doorspelen werd tot remise besloten.

En dan hebben we Selwin. Daar ging het niet goed mee. In verschrikkelijke tijdnood was verliezen een kwestie van tijd. Maar, o wonder, Selwin kwakte wat verwarring op het bord en schwindelde fraai naar winst. Jeugdige overmoed werd beloond. Daar kan ik wat van leren.

Hoewel niet jeugdig, was ook Wytse W. aan het knoeien. Maar de twee pionnen tegen een stuk werden steeds sterker. Vrolijk bewogen de boertjes voorwaarts en uiteindelijk wist er eentje de overkant te bereiken. Mooi speult Wytse.

4-3 en de laatste die nog speelde was Douwe tegen Biem Barendsen.  Een leuke stelling. Douwe paard en toren tegen een Dame voor Barendsen. Dat lijkt slecht, maar Douwe had een mooie vesting opgebouwd die niet te verwoesten viel. Remise en de buit was binnen.

De kop is er af, de punten zijn binnen, maar ik denk niet dat het elke wedstrijd zo mee zal zitten. Het had zomaar andersom kunnen zijn in Drachten.  Kwaliteit genoeg, daar ligt het niet aan. Geen reden op niet kampioen te worden, we gaan ervoor. 

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek