Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Onlineschaak
  19-12-2021
  We hebben meer deelnemers nodig om te kunnen promoveren. Er zijn nu steeds 4 deelnemers voor Sneek, daarmee redden we het niet.  Dus doe mee!! Zondag 23 januari is de teambattle...
 • INFO
  18-12-2021
  Beste schaakvrienden,   het zal jullie niet verbazen dat er voorlopig niet geschaakt kan worden in ons clubonderkomen. We zitten weer in een totale lockdown.    Goed om te...
 • Onlineschaak
  08-12-2021
  Nu de gewone clubavond en de KNSB-competitie weer stilliggen zijn de teambattles weer opgestart. Voor degenen die niet (meer) weten waar het om gaat: elke zondagavond van 20:00 tot 22:00 wordt er...
 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • More news...

Bezoekers

Today 74

Yesterday 114

Week 303

Month 2896

All 188994

Currently are 14 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

erwin_denissenOp 16 januari stond de cruciale wedstrijd tegen Schaakwoude op het programma. Bij winst zouden we Schaakwoude passeren en op twee punten van de koploper Emmeloord blijven.

Onze vertrouwde opstelling zorgde voor de nodige commotie bij de gastheren: wie zat er nou eigenlijk op welke stoel? Wim en Douwe (borden 2 en 4) kregen een eigen plekje, zodat de eerste rij borden bestond uit Jouke, Selwin, Tjeerd en Wytse (de borden 1, 3, 5 en 6). De tweede rij werd gevormd door Coos en mij (borden 7 en 8).

De wedstrijd begon met een misser van Erwin: in plaats van eerst de koning in veiligheid te brengen trok hij direct ten aanval. Daar wist zijn tegenstander wel raad mee en na anderhalf uur spelen was de eerste nul een feit.

Snel daarna was de stand weer in evenwicht: aan bord 2 was de zwarte dame hopeloos verdwaald, waardoor Selwin de kans kreeg om met twee(!) stukoffers de koningsstelling open te breken. Alleen ten koste van veel, heel veel materiaal was mat te voorkomen. Zwart gaf dan ook snel op.

Bij Wim liep het helaas niet geheel naar wens: over de geopende e-lijn werd de koning snel onder vuur genomen waarna het ergens op h4 (of zo) mat liep.

Na ruim twee uur spelen de eerste remise: Tjeerd en zijn tegenstander draaiden als twee egeltjes om elkaar heen en zagen geen van beiden aanknopingspunten voor een mooie aanval. Remise dus.

Halverwege de wedstrijd stonden we dus achter met 1,5-2,5. Toch was er geen reden tot paniek, want in geen enkele van de andere partijen stonden we echt slechter.

Sterker nog, de stand werd na drie uur spelen rechtgetrokken door Jouke. Na een half uurtje en 12 zetten was er een eindspel op het bord gekomen waarin zwart twee geïsoleerde dubbelpionnen had. Hier wist Jouke wel raad mee en heel geduldig legde hij de zwaktes van de zwarte stelling bloot. De torens handig manouvrerend en op het juiste moment materiaal ruilen leverde hem een stelling op met K+T+2pi tegen K+T. De pionnen werden vakkundig naar de overkant geloodst, waarna zwart het uiteindelijk wel geloofde.

Douwe had ook een prettige avond. Een vrijpion werd geofferd om zijn dame te ruilen tegen een paard, loper en toren. Vervolgens liet Douwe zien dat P+L+T veel sterker is dan D als ze goed kunnen samenwerken. Met een fijn magneetoffer werd er tenslotte een matnet geforceerd.

Tegelijkertijd werd het remise bij Coos. In een dichtgeschoven situatie kon zwart, ondanks dat hij er veel tijd in investeerde, geen gaatje vinden in de witte stelling. Een tactisch geplaatst remise-aanbod voerde de druk nog wat op. In beginnende tijdnood koos zwart toen de veilige weg en werd de vrede getekend.

Wytse was onder de druk over de f-lijn uitgekomen en had inmiddels minimaal remise. Vanwege de stand in de wedstrijd deed zijn tegenstander nog enkele halfslachtige pogingen om tot winst te komen, maar hij kwam al snel tot de conclusie dat doorspelen zinloos was. Hierdoor kwam de eindstand op 4,5-3,5 in het voordeel van Sneek 2!

Na deze speelronde is de stand nu als volgt:

1. Emmeloord      9-25

2. Fpion          7-23

3. Sneek II       7-20,5

4. Schaakwoude    6-23,5

5. Steenwijk      5-19

6. Drachten       4-19,5

7. Westergoo      1-16

8. WES            1-13,5

 

Nog twee speelronden te gaan, waarin WES en Steenwijk onze tegenstanders zullen zijn. Met o.a. de wedstrijd Fpion-Emmeloord nog op het programma lijkt er nog van alle mogelijk te zijn! We blijven in ieder geval bovenin meedraaien.

 

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek