Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 252

Yesterday 234

Week 1318

Month 6670

All 207622

Currently are 19 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

erwin_denissenDinsdag 4 februari speelde Sneek 2 thuis tegen het onderaan staande WES. Een op het oog gemakkelijke klus, maar enige voorzichtigheid was toch geboden, want het tweede had dit seizoen nog nooit meer dan 4½ bordpunt per wedstrijd gehaald.

Ook dit keer waren er geen afzeggingen en konden wij in onze vertrouwde opstelling spelen.

Toen de gasten nagenoeg compleet waren (alleen de teamleider ontbrak, maar die zou al snel arriveren) werden zij van harte welkom geheten door Anne, de strijdleider van de avond.

Na de aanmoediging om toch vooral veel te consumeren (zowel drank als versnaperingen) ging de wedstrijd los.

Binnen het uur waren al de eerste meevallers te noteren: Wim (bord 2) mocht gratis inslaan op f7 en stond na een half uur straal gewonnen. Dit punt was dus binnen, hoewel de technische afwikkeling nog een uur extra duurde.

De tweede meevaller kwam van bord 3: in een partij waar de dames al vroeg in het spel kwamen viel Selwin de witte dame aan. Hierop viel zwart de witte dame aan, maar zag daarbij over het hoofd dat zijn eigen vorstin met schaak geslagen kon worden. Hij had geen zin om met een dame minder door te schaken en gaf dan ook direct op.

Twee-nul en geen vuiltje aan de lucht.

Op bord 8 was er weer eens een winstpartij voor Erwin. In een wat saaie stelling gooide hij de knuppel in het hoenderhok met een speculatief pionoffer. Zijn tegenstander liet zich hierdoor in de war brengen en leverde al snel een kwaliteit in. Toen hij daarna in het eindspel ook nog eens misgreep was het snel over en uit.

Coos had de taak om de nummer 2 (qua rating) van WES te bestrijden. Na een partij waarin het evenwicht nooit helemaal verbroken werd bleef een toreneindspel met ook nog eens ongelijke lopers over. Remise dus.

Douwe offerde noodgedwongen een kwaliteit voor actief spel. Hiervoor kreeg hij de kwaliteit plus een pion terug. In het eindspel met wederzijdse matdreigingen werd na zetherhaling tot remise besloten.

Jouke op 1 offerde een pion voor zeer actief spel. Dit vroeg veel van zijn tegenstander, vooral tijd. Nadat de pion was teruggewonnen bleef er een dubbeltoreneindspel over, waarin wit door tijdgebrek niet altijd de juiste voortzetting vond. Zwart wel. Het logische gevolg was dus weer een overwinning voor Jouke.

Tjeerd legde een gedegen pot neer. Zonder ook maar iets weg te geven werd het net rond de witte koning steeds strakker aangetrokken. Nadat alle lijnen waren geopend was het prijsschieten voor de zware zwarte stukken en was mat onontkoombaar. De eerste overwinning dit seizoen en nog een mooie ook!

Wytse tenslotte harkte nog een halfje binnen. De zwarte stukken vlogen door de witte stelling en pikten hierbij ook nog eens een pionnetje mee. Het leek slechts een kwestie van tijd voordat de witte ruïne definitief gesloopt zou worden. Op zulke momenten is Wytse echter op zijn best. Hij verdedigde bekwaam, bouwde ook nog enkele venijnige tegendreigingen in en hield zich daarmee staande zodat een remise aan het eind van een enerverende potje het resultaat werd.

Op dit moment zijn we virtueel koploper in de promotieklasse! Of we dit over een week ook nog zijn hangt af van de prestaties van Emmeloord en F-Pion.

Afwachten dus maar.

Uitslagen:

Sneek II 1826             – WES 1766               6½ – 1½

Jouke Bakker 1963         – Fokke Jonkman 2066      1 – 0
Wim Ykema 1924            – Miranda Kersbergen 1571 1 – 0
Selwin Keuning 1838       – Remco Heite 1762        1 – 0
Douwe van der Meulen 1776 – Meine Wassenaar 1759    ½ – ½
Tjeerd Wiersma 1751       – Edwin Fabriek 1734      1 – 0
Wytse Wiersma 1820        – Willem de Beurs 1739    ½ – ½
Coos Kruisenga 1692       – Lieuwe Cnossen 1859     ½ – ½
Erwin Denissen 1842       – Klaas de Jong 1637      1 – 0

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek