Sneek 2, weer eens terug in de KNSB-competitie, opende het seizoen met de uitwedstrijd tegen De Toren Arnhem VSV.

Er werd geschaakt in de bedrijfsruimte van de bibliotheekservice, een retro-achting gebouw. Mooie locatie voor schaakclubs. Het uiteindelijke resultaat van de strijd was voor ons minder mooi. We gingen het schip in met 5½ - 27. Een terechte nederlaag, zij het iets geflatteerd.

Op de parkeerplaats troffen we Nick Bijlsma, dit jaar spelend voor De Stukkenjagers. Nick's team moest het daar opnemen tegen het vlaggenschip van de plaatselijke schaakvereniging.

Voor ons team opende Han Holl de score na een gelijkopgaande strijd met remise.

Even later gingen de broers Sake en Abe Algra onderuit. Beiden debuteerden niet slecht maar schoten tekort door een gebrek aan "ausdauer".

Sjoerd Hoekstra speelde eveneens zijn eerste KNSB-wedstrijd. Dat ging prima. Sjoerd had de partij goed onder controle, stond ogenschijnlijk lange tijd iets beter maar meer dan een gelijkspel zat er volgens Sjoerd niet in.

Vervolgens ging Wytse Wiersma in een ingewikkelde stelling na een misse zet onderuit wegens materiaalverlies.

Zelf speelde ik een goede partij, stond iets beter tot het moment van een nutteloos schaakje. Dat bleek een belangrijk tempo te kosten waarna het duel weer volledig in evenwicht kwam. In het eindspel veranderde er weinig. Na afruil van de laatste stukken was het pot remise.

Tjeerd Wiersma had wel een spannend potje. Lichte stukken ruilen tegen een toren en twee pionnen. Tjeerd leek vervolgens iets beter te staan maar na afruil ontstond een eindspel van loper en pionnen tegen een legertje pionnen met actieve koning. Dit was voor beiden niet meer te winnen. Hierdoor was de tussenstand 5-2.

Jouke Algra was nog bezig. Hij had onderhand een toreneindspel op het bord dat door menigeen remise zou zijn gegeven. Jouke manoeuvreerde langzaam maar zeker naar pionpromotie maar zijn opponent kreeg er twee verbonden vrijpionnen voor terug waarna het vinden van de winstgang erg lastig werd. Met de pech dat zijn toren net op de verkeerde lijn stond moest Jouke berusten in remise.

Kortom, die Arnhemmers waren in de breedte toch iets geroutineerder.