Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Onlineschaak
  19-12-2021
  We hebben meer deelnemers nodig om te kunnen promoveren. Dus doe mee!! Zondag 16 januari is de teambattle op https://lichess.org/tournament/BmW98YJB Vanaf 20:00 uur. Zoals gezegd, hoe meer...
 • INFO
  18-12-2021
  Beste schaakvrienden,   het zal jullie niet verbazen dat er voorlopig niet geschaakt kan worden in ons clubonderkomen. We zitten weer in een totale lockdown.    Goed om te...
 • Onlineschaak
  08-12-2021
  Nu de gewone clubavond en de KNSB-competitie weer stilliggen zijn de teambattles weer opgestart. Voor degenen die niet (meer) weten waar het om gaat: elke zondagavond van 20:00 tot 22:00 wordt er...
 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • More news...

Bezoekers

Today 88

Yesterday 102

Week 190

Month 1982

All 188080

Currently are 16 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Een diepterecord bij het tweede: slechts drie auto’s waren er nodig om een achttal naar een uitwedstrijd te vervoeren! Maar wat voor auto’s! Kangoo’s! Drie stuks! Wordt het niet eens tijd om bij een willekeurige Renault-dealer aan te kloppen voor wat sponsorgelden?

Het reizen met Douwe heeft de zeer prettige bijkomstigheid dat deze man gezegend is met een goed geheugen en een rijke kennis heeft van het wel en wee van Kollum en (verre) omstreken.
De wetenswaardigheden van deze avond gingen over het ontstaan van de vereniging waar wij vanavond tegen moesten spelen. Zo weet ik nu dat de naam van onze tegenstander is gekozen omdat twee sterke verenigingen, gesymboliseerd door twee sterke  stukken, er voor hadden gekozen om samen te werken. Deze samenwerking tussen de Kollumers en Gerkeskloosterlingen werd uiteindelijk een fusie en, zoals het dan ook hoort, werd de nieuwe locatie halverwege, in Buitenpost, gevonden.

Speciaal voor de toekomstige sponsor: ruim voor aanvang van de wedstrijd was het complete team al ter plaatse!
Bij het voorlezen van de opstellingen door de onberispelijk optredende wedstrijdleider Rick Weggen ging er een behoorlijke zucht van verlichting door het Sneeker team. Geen Bruno, geen Bart, geen Johan bij onze tegenstander. Zou het vanavond dan misschien lukken om de favoriete gastheren pootje te lichten?

Een oud gezegde luidt: Je bent zo sterk als je reservebank. En het bleek al snel dat de reservebank van Sneek een betere kwaliteit heeft dan die van DTK.
Aan het achtste bord overspeelde Wytze van der Zee in recordtempo zijn tegenstander volledig. Het was alleen aan de weigering van zijn tegenstander om eerder op te geven te danken dat de partij nog lang duurde.
Na de reglementaire overwinning tegen Philidor 3 nu een echt punt. 100% voor deze invaller!

Onze andere invaller was Hielke die aan de andere kant van het veld speelde. ‘Als ik maar met wit speel’ was zijn antwoord op mijn vraag ‘bord 1 of bord 3?’. Dus op 1 tegen Jeroen Weggen, een niet onverdienstelijke speler die op KNSB-niveau als lid van Philidor 1 behoorlijk aan de weg timmert. Hielke hield lang stand, maar toen hij niet geheel correct op de damevleugel aan een pionnenopmars begon werd dat vakkundig door zijn tegenstander afgestraft.

Na een zetje of twintig had ik het wel bekeken. Een doodgeslagen stelling en zowel Leffert als ik hadden goede hoop dat de rest van het team voldoende punten bij elkaar zouden spelen.

Ondertussen had Wim de keus gemaakt om niet te rokeren. Daar wist Albert Jan wel raad mee. Een redelijk kansloze nul  voor de onzen.

Douwe was weer enorm op dreef. Er zijn partijen waar je een hele avond even langs loopt om te genieten en dit was er zo een.
Eerst lang rokeren en dan met een pionoffer allerlei nare dreigingen diep in de vijandelijke verdediging inbouwen. Toen er in (bijna) gewonnen stelling ook nog een paard cadeau werd gedaan was het over en uit.

Sylvia had weer een bord vol stukken. Schuif, schuif en ja, wie bedenkt er een plan? Geen van beiden dus remise was het uiteindelijke resultaat.

3-3 en de beide Wiersma’s nog bezig. Ik begin Wytse er van te verdenken dat hij het expres doet. Eerst met dramatisch spel in een verloren stelling komen en van daar uit langzaam terug vechten. Dit keer was het voldoende voor een halfje.

Als laatste Tjeerd die, zoals hij het zelf verwoordde, nog wat goed had te maken. Met een mooi schijnoffer in het begin van de partij won hij een pion. Maar hoe win je die partij dan? Door rustig te blijven. In wederzijdse tijdnood lukte het Tjeerd uiteindelijk om zijn tegenstander pootje te lichten.

Gewonnen! En we staan bovenaan! In ieder geval tot maandag.
De volgende ronde tegen Emmeloord. Misschien zonder invallers, maar ook met invallers hoeven we niet bang te zijn, getuige de score van 75% die zij tot nu toe hebben behaald.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek