Gastenboek

evelyngx4
New super hot photo galleries, daily updated colle
New hot project galleries, daily updates http://okemosamaturea***.alypics.com/?tabitha free *** uplode celebrity *** actress bbw gay *** tan boots *** scandale ***
dinsdag 16 augustus 2022
tiaeg2
New super hot photo galleries, daily updated colle
New ***y website is available on the web http://beach.kearny.energy***y.com/?vanessa 100 free long *** clip survivor ozzzy *** video *** video without javascript imogen *** tape asian size queens ***
woensdag 03 augustus 2022
Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  04-08-2022
  Afgelopen dinsdag ontbrandde de strijd om het felbegeerde eremetaal. Zoals vorige week aan de lezers dezes is voorgerekend, moest Jan Hans zijn kans pakken om zijn rapidtitel op te eisen.
 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomerschaak nadert climax bij Schaakclub Sneek   Met nog één ronde te spelen zo voor de 85e Sneekweek zijn de medailles nog niet verdeeld:   Bij de rapidspelers leidt Onno Brouwer met...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • More news...

Bezoekers

Today 7

Yesterday 219

Week 451

Month 4174

All 228430

Currently are 18 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

IN DE PAN GEHAKT! (Philidor 3 – Sneek 3  7 – 1)

 
Anders kun je het helaas niet stellen. Niet alleen op papier, maar ook in de praktijk bleek het krachtsverschil met Philidor 3 veel te groot. Als je na een uurtje de borden langsloopt lijkt het allemaal nog best wel aardig te staan. Een uur later is dat wel anders.
 

 

 

Even de borden langs: Erwin Dijk (7) nam gretig de kwaliteit, Hette van Popta kreeg daarvoor in ruil een vrij aan te vallen koning, rocheren was niet mogelijk. Dat moest wel mat lopen, hetgeen ook geschiedde.

 
Piet Sikma (6) bleef passief en dan is het wachten op de witte troepen.
 
Datzelfde gold voor invaller Jan Hans (8), toch fijn dat hij ter elfder ure bereid was in te vallen.
 
Sake Jan (5) begon best aardig, kreeg ook open h-lijn, maar op een gegeven moment werd de aanval hardhandig overgenomen door Dik Kruithof.
 
Sible (2) had het bij voorbaat al opgegeven tegen Marcel Vermaat. In de partij zelf was het ontbreken van een extra pion op de damevleugel genoeg om elke tegenactie in de kiem te smoren. Marcel kon zijn eigen stukken netjes positioneren om vervolgens binnen te rukken.
 
Wytze (3) hield het nog lang vol tegen Egbert Wind, maar moest na het verlies van een 2de pion toch ook de strijdbijl begraven.
 
Kwam er dan geen eind aan deze reeks nederlagen? Jawel, ikzelf (4) had het genoegen eerst een kwaliteit te veroveren en dit voordeel tot aan het eindspel te behouden. Zie verder bijgaande partij tegen Eelke Heidinga, het is tenslotte een goede traditie om de winstpartijen (al is het er maar 1) te publiceren nietwaar? 
 

 

 

 

 

Tenslotte ploeterde Erwin Denissen aan bord 1 tegen Oene Schuimer voort. Ongetwijfeld heeft Erwin aan het einde van de partij nog remisekansen gehad, een verkeerde manoeuvre met zijn dame kostte eerst een pion, daarna nog veel meer.
 

Dat was het…………… hier staat de visie van Dik Kruithof van Philidor

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek