IN DE PAN GEHAKT! (Philidor 3 – Sneek 3  7 – 1)

 
Anders kun je het helaas niet stellen. Niet alleen op papier, maar ook in de praktijk bleek het krachtsverschil met Philidor 3 veel te groot. Als je na een uurtje de borden langsloopt lijkt het allemaal nog best wel aardig te staan. Een uur later is dat wel anders.
 

 

 

Even de borden langs: Erwin Dijk (7) nam gretig de kwaliteit, Hette van Popta kreeg daarvoor in ruil een vrij aan te vallen koning, rocheren was niet mogelijk. Dat moest wel mat lopen, hetgeen ook geschiedde.

 
Piet Sikma (6) bleef passief en dan is het wachten op de witte troepen.
 
Datzelfde gold voor invaller Jan Hans (8), toch fijn dat hij ter elfder ure bereid was in te vallen.
 
Sake Jan (5) begon best aardig, kreeg ook open h-lijn, maar op een gegeven moment werd de aanval hardhandig overgenomen door Dik Kruithof.
 
Sible (2) had het bij voorbaat al opgegeven tegen Marcel Vermaat. In de partij zelf was het ontbreken van een extra pion op de damevleugel genoeg om elke tegenactie in de kiem te smoren. Marcel kon zijn eigen stukken netjes positioneren om vervolgens binnen te rukken.
 
Wytze (3) hield het nog lang vol tegen Egbert Wind, maar moest na het verlies van een 2de pion toch ook de strijdbijl begraven.
 
Kwam er dan geen eind aan deze reeks nederlagen? Jawel, ikzelf (4) had het genoegen eerst een kwaliteit te veroveren en dit voordeel tot aan het eindspel te behouden. Zie verder bijgaande partij tegen Eelke Heidinga, het is tenslotte een goede traditie om de winstpartijen (al is het er maar 1) te publiceren nietwaar? 
 

 

 

 

 

Tenslotte ploeterde Erwin Denissen aan bord 1 tegen Oene Schuimer voort. Ongetwijfeld heeft Erwin aan het einde van de partij nog remisekansen gehad, een verkeerde manoeuvre met zijn dame kostte eerst een pion, daarna nog veel meer.
 

Dat was het…………… hier staat de visie van Dik Kruithof van Philidor