Sneek 3 won dinsdag met 4½-3½ van Jurjen Tolsma en staat aan kop in de eerste klasse.

Van de FSB site

November 2008

tijdens de wedstrijd Sneek 3 – Jurjen Tolsma, dd 25 nov. speelde Nick Bijlsma aan bord 1 tegen dhr. Torensma. Op de zaterdag voorafgaand aan dit treffen speelde Bijlsma mee bij Unitas 2 aan bord 4. Bijlsma is specifiek dispensatie verleend te spelen in Unitas 3, het jeugdteam, bestaande uit meerdere spelers van de FSB. Voorafgaand is geen dispensatieverzoek ingediend om Bijlsma in een ander team dan Unitas 3 te laten uitkomen. De uitslag wordt derhalve omgezet in een reglementaire winst voor de speler van Jurjen Tolsma, waarbij de uitslag komt op 3,5 – 4,5.

 Er werd door Sneek 3 een heel moeizame overwinning  behaald op de gasten uit Stiens. Het feit dat twee invallers meededen kon hiervan niet de reden zijn, want die behaalden heel keurig 1,5 punt.

Een rondje langs de borden: op bord 5 speelde Theun tegen de oud-scheikundeleraar Pieter Sinnema. Die wordt overigens als sterkste speler van het team uit Stiens gezien. Theun vergaloppeerde zich lelijk en moest al vrij vroeg in de partij een stuk inleveren. Hij kon dit ook niet meer rechtbreien en incasseerde de eerste nul.

Ook Sible aan bord 6 moest een nederlaag incasseren.  Hiervan heb ik niet veel gezien, alleen dat Sible toch wel goed uit de opening was gekomen, maar dat bleek dus niet voldoende. Hierdoor stonden we al heel vroeg op een verrassende 0-2 achterstand.

Gelukkig was daar Sake-Jan op bord 8, die een mooie aanvalspartij ook eens echt doorzette en de winst kon optekenen.

 

 

De stand werd gelijkgetrokken door Erwin (aan 3). Het vrijwillig inleveren van de kwaliteit door zijn tegenstander bleek niet juist en dit werd op de vertrouwde degelijke wijze door Erwin aangetoond.

Ikzelf (4) speelde de saaiste aller partijen, dit kon dus niets anders dan in remise eindigen.

Nick (1) had een hele kluif aan de heer Torensma. Geduldig als altijd wachtte Nick af en sloeg op het juiste moment toe, hetgeen resulteerde in een voorsprong van 3,5 – 2,5.

Jan-Hans (8) liet het aankomen op een eindspel met ongelijke lopers. Daarbij kwam dat hij eerst 1 pion minder had, daarna 2, maar kon dit toch knap remise houden.

Alle ogen waren toen gericht op onze crack Sybrand aan bord 2. In een zeer spannende partij trok de zeer goed partij gevende Piet Hoogland het initiatief naar zich toe. Met loper en paard tegen toren en ieder nog een paar pionnen probeerde hij van alles, maar Sybrand verdedigde zeer secuur en wist deze partij uiteindelijk remise te houden en daarmee de overwinning veilig te stellen.