Compleet (Joe kwam later), dus met onze drie jeugdspelers, traden wij aan tegen Emmeloord.

Selwin (6) dacht iets te lichtvaardig over zijn stelling en moest een venijnige combinatie toelaten, dit kostte hem de kwaliteit maar ook zijn mooie stelling.

Coos (8) trok de stand verrassend gelijk. Hij had twee stukken gegeven tegen een toren en met een vaststaande toren op h8 leek dit een gelopen zaak, totdat zijn tegenstander blunderde en kon opgeven.

Frits (4) moest ervoor zorgen dat zijn tegenstander geen overmacht kreeg op de c-lijn en nadat deze problemen waren opgelost was remise een logisch vervolg.

Sible (5) had een kwaliteit moeten inleveren, maar met dame en loper tegen dame en toren bouwde hij een zeer degelijke vesting. Ook een verdienstelijke remise. Tussenstand 2-2. een blik op de overige borden voorspelde echter niet veel goeds.

Renske (2) moest na een wildwest partij het hoofd buigen. Ze was iets te gretig komen binnenvallen bij haar tegenstander, die viel vervolgens bij haar binnen met zijn dame en loper op jacht naar haar koning, met resultaat.

Erwin (3) zag ineens twee pionnen gevaarlijk opstomen. Hij probeerde nog wat ruimte voor zichzelf te creëren door wat materiaal te geven, maar helaas tevergeefs.

Anna Maja (7) hield de stelling heel lang volmaakt in evenwicht. In het eindspel verschalkte haar tegenstander handig twee pionnen en dat was genoeg voor de winst.

Spektakel op het bord bij Joe (1) in de tijdnoodfase. Hij had als vanouds met wit een prima stelling opgebouwd, een mooie combinatie, slaan op g7 met toren, vervolgens dame op h6 en met de zwarte koning op h8 zou het op de volgende zet (dame slaat h7) mat zijn, maar met nog een paar seconden op de klok zag Joe dat helaas niet. Na de tijdcontrole realiseerde hij zich een unieke kans gemist te hebben en speelde gedesillusioneerd verder en verloor.