fritspenNa een lange zoektocht naar twee invallers en deze te hebben gevonden in Maurits en Maarten, konden we de reis aanvaarden naar het hoge noorden om in Dokkum tegen De Donger aan te treden. In een mum van tijd keken we tegen een 3-0 achterstand aan. Onze twee jeugdspelers (geweldig overigens dat ze mee waren) waren snel klaar.

Selwin (2) kreeg in een Siciliaan een (mooi) paardoffer tegen zich. Deze werd gevolgd door een reeks krachtzetten, Selwin liet zich sportief mat zetten.

Coos (6) verloor ergens een paard en kon ook snel huiswaarts. Van de partij van Piet (7) die net teruggekeerd was van een wintersport vakantie heb ik niet veel meegekregen. Was in ieder geval ook snel uit.

Erwin (1) moest vanaf het begin van zijn partij toezien hoe zijn tegenstander het initiatief nam en dit niet meer afstond. Na dameverlies was het over.

Wytze (4) leek aanvankelijk regelrecht te gaan verliezen. Ergens sloeg zijn tegenstander niet goed door en stelde hij toch nog een remise veilig.

Frits (3) offerde 2 pionnen in een stelling met tegengestelde rochades. De open lijnen leverden daarna een kwaliteit op en na onnauwkeurig tegenspel nog een pion en een paard, dat was voldoende voor de enige winstpartij van deze avond. Als laatste waren onze invallers bezig Sneeks eer te redden.

Maurits (5) deed het uitstekend. Hij bouwde een mooie stelling op, kreeg ook aanvalskansen, maar berustte toch in een remise in een stelling waarin de bewegingsvrijheid erg beperkt was. Toen was het nog  ‘maar’ half elf.

Maar dan was Maarten (8) er natuurlijk nog om er toch nog een latertje van te maken. Hij kreeg het in zijn partij steeds lastiger, een vrijpion bezorgde hem dusdanige problemen dat hij maar besloot deze te ruilen tegen een loper. Dat hier weer een vrijpion voor terugkwam had hij even over het hoofd gezien. Zijn tegenstander zette met het nodige geduld een matnet op. Net voor de genadeklap gaf Maarten dan toch maar op.

Met nog een wedstijd tegen nummer één Westergoo is er nog een kans om degradatie te ontlopen. Er moet dan wel worden gewonnen (of misschien gelijkgespeeld). Een voordeel is dat deze wedstrijd op een zaterdagmiddag plaatsvindt, onze jeugd is dan uitgeslapen en Westergoo is dus gewaarschuwd!