Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomersnelschaak competitie 2020 naam 7-6 2022 14-6 2022 21-6 2022 28-6 2022 pnt part % 1 Selwin...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • Snelschaak
  25-05-2022
       Eindstand na ronde...
 • More news...

Bezoekers

Today 38

Yesterday 191

Week 38

Month 678

All 216674

Currently are 24 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

juliuskleinLiefst 3 parturen (inclusief non playing captain Bergsma) bezochten ons nieuwe clubhuis voor de FSB wedstrijd 1e klas tegen Sneek III. In zijn openingstoespraak herinnerde strijdleider Denissen nog even aan 2 eerdere thuiswedstrijden van de Sneker schakers. Beide werden gewonnen.

Of de heren uit Franeker dit wel wisten en ze hun borst maar nat wilden maken. Dat hebben we geweten. Met liefst 7 handdoekjes werden onze kippenborstjes afgedroogd. Alsof een Russische knokploeg uit Wijk aan Zee even kwam huishouden. Ik dacht dat alleen hooligans van zinloos geweld houden. Hoe dan ook een terechte overwinning voor de Franekers waar ik overigens weinig van mee heb gekregen wegens duizelingwekkende hoofdbrekens tijdens mijn eigen schamele optreden (zie partij). Met het onderstaande moet u het deze keer maar doen:

Mijn eerste rondje langs de borden na een halfuurtje leerde dat het er ruig tot zeer ruig aan toe ging bij de partijen van Wytze (vanzelfsprekend), Piet, Sybe en ondergetekende. De overige potjes kabbelden rustig voort hoewel Sake Jan ietwat gedrongen stond.

Piet op drie was in een onvervalste spaghetti western terecht gekomen. Toen de kruitdampen opgetrokken waren kreeg hij een tsunami van 5 (!) verbonden vrijpionnen over zich heen. Tegen een kale koning lijkt me dat leuk schaken. Voordat zijn tegenstander kans kreeg 5 paarden van stal te halen gaf onze man uit Hartwerd maar op.

Huib (7), de laatste tijd aardig in vorm, stond al vrij snel een stuk achter, speelde nog even door maar gaf er daarna al vrij snel de brui aan.

Op het zesde bord stond Maurits lange tijd goed tot hij een stuk kwijt raakte en vervolgens gedegen van het bord werd geschoven.

Ook met Dirk op acht leek het lang crescendo te gaan. Hoe zijn verliespartij tot stand is gekomen heb ik helaas niet kunnen volgen.

Dat gold ook voor kopman Sake Jan die kopje onder ging na de hele partij in de verdrukking te hebben gestaan. De finesses zijn me echter grotendeels ontgaan.

Dat komt omdat ik vrijwel continu aan het bord gekluisterd was in een voor mij onbekende variant van het Scandinavisch. Na 9 zetten had ik nog een half uur over voor de rest van de partij. Ik ben er geen moment aan te pas gekomen.

Wytze (2) speelde weer eens zijn bekende alles of niets spel, alsof de duvel hem op de hielen zat. Hij redde hiermee wel de helft van de spreekwoordelijke eer.

Dat andere halfje kwam van Sybe op bord vier die, toen er niets meer op het spel stond, een remiseaanbod aan nam.

Voor de broodnodige inspiratie is het misschien raadzaam een kijkje te nemen bij ‘De Moriaan’ in Wijk aan Zee waar op dit moment het neusje van de zalm op schaakgebied acte de présence geeft. Voor de thuisblijvers is er een fraaie site waar de partijen live gevolgd kunnen worden. Op een iets hoger niveau maar goed voor de moraal.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek