Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomersnelschaak competitie 2020 naam 7-6 2022 14-6 2022 21-6 2022 28-6 2022 pnt part % 1 Selwin...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • Snelschaak
  25-05-2022
       Eindstand na ronde...
 • More news...

Bezoekers

Today 39

Yesterday 191

Week 39

Month 679

All 216675

Currently are 19 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

sakeAls makke lammetjes die naar de slacht gebracht werden, reden we met Sneek 3,5 naar Akkrum om in de Kromme Nelis ons potje schaak te spelen. Julius lag met griep op bed, of hij zijn minnares ook maar mag heten, maar hij werd vervangen door Maarten, die toch graag eens als kanonnenvoer wilde dienen.

Aangezien het ratingpercentage van Akkrum 220 punten hoger ligt, ontstond het idee, om op aflopende alfabetische volgorde te spelen. Hierdoor kwam Huib op bord 1, Wytse Z op 2, Ypma 3. Een kleine kink in het alfabet door Steinvoorn op 4 en Velthuis op 5 te zetten. Dit door de emoties van eerstgenoemde op de bord 5 speler van Akkrum. Bord 6 was voor Smid, 7 voor Sikma en de hekkensluiter Prins Meijer.

Het tempo van deze en gene lag nogal hoog, waardoor na 2,5 uur 7 spelers klaar waren en de eerste auto huiswaarts ging. De volhouder laat zich raden.

Het verslag is op alfabetische volgorde en doorspekt met de cynische blik van de schrijver.

Bord 8 Dirk Meijer, de prins van het vierde vond twee pionnen minder ook wel goed. Na deze pionnen terug te ruilen voor een heel stuk dacht de tegenstander te hebben gewonnen. Dirk won dapper zijn stuk terug, maar werd later te gretig, waardoor hij een pion ruilde voor een mat.

Bord 7 Piet Sikma dacht zijn tegenstander voor aap te kunnen zetten met een Orang Oetan. Er werd wat afgeruild en dichtgeschoven, waardoor het goed vast kwam te zitten. De van huis uit dammer wist toch een pionnetje erlangs te manoeuvreren, maar het lukte niet de pion te laten promoveren. Na een mooi vorkje met het paard kwam hij een kwaliteit voor. Piet had berekend dat we niet meer konden winnen en bood remise aan.

Bord 6 Onze meubelmaker zat aan de mooiste tafel van het gebouw. In een damegambiet had hij weinig haast om te rocheren en speelde hij zijn h-pion op. Het leek wel solide, maar na verlies van 2 pionnen op de damevleugel kon de rotan-man het niet meer houden.

Bord 5 Het aanstormend talent van de club, de rots in de branding voor het team, speelde gesloten siciliaans en rukte op aan de koningszijde. De opponent dacht het centrum te kunnen doorbreken, maar dit kwam hem op een doorgebroken pion tegen te staan. De remise werd afgeslagen en na het winnen van een pion door een lokzet, kon Sake Jan een puntje in ontvangst nemen. Jeroen gaf aan dat het door een voedselvergiftiging kwam, dat hij de zet over het hoofd had gezien. Tuurlijk, je bent zelf een rotte vis.

Bord 4 Maarten de titaan, vond rocheren niet aan hem besteed. Ook zijn g-pion werd gezien als overbodige luxe en paarden staan prima aan de rand van het bord. Gelukkig is ‘onze’ Maarten een doorbijter, want ook in het eindspel met 4 pionnen en een loper achter geeft hij niet op. Kennelijk ziet hij iets, wat niemand anders ziet. Uiteindelijk heeft hij het toch ook niet gezien en geeft op.

Bord 3 “Le Maurits qui rit” probeert in het frans een half doorgelopen pion tegen een stuk te ruilen. Dit levert niet het voordeel op wat hij hoopte. Nadat hij ook de pion verliest is het voor Maurits mooi geweest.

Bord 2 Wytze van der Zee verdedigt zich goed tegen een Bird-opening. De dreiging van de dame op h5 en loper op c4 weet hij vliegensvlug te pareren. Na 31 zetten heeft hij een uur meer op de klok. De stand is wel gelijk en hij vind een half ei goed genoeg.

Op bord 1 zat onze Huib ‘Benjamin’ Zweep. Langzaam werd hij beroofd van zijn stukken. Hij hoopte op pat toen hij met enkel een koning achter kwam te staan. Tegen 3 pionnen, een loper en een dame, lukte het net niet en dus moest ook Huib zijn punt afstaan.

Resultaat: Akkrum 6: Sneek 2

Niet getreurd. Het alfabet heeft misschien niet gewerkt, de volgende partij spelen we op leeftijd.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek