Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomersnelschaak competitie 2020 naam 7-6 2022 14-6 2022 21-6 2022 28-6 2022 pnt part % 1 Selwin...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • Snelschaak
  25-05-2022
       Eindstand na ronde...
 • More news...

Bezoekers

Today 37

Yesterday 191

Week 37

Month 677

All 216673

Currently are 25 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

juliuslogoSneek III mag zich nog gelukkig prijzen met anderhalve punt tegen De Donger. Vreemde naam overigens voor een schaakclub. Doet me meer denken aan een of andere Teutoonse weergod. De zoon van Thor of iets in die geest. Hebben de heren uit het hoge noorden wel eens aan ‘De twee lopers’ of het hoogst originele ‘sc. Dokkum’ gedacht? Hoe dan ook, de naam boezemde genoeg angst in om met 6,5-1,5 het Vikingschip in te gaan. Met een man meer, ook dat nog.

De Snitsers deden het deze keer op volgorde van leeftijd met Dirk Meier als nestor op bord 1 en benjamin Huib op 8. Van oud naar jong:

Dirk hield lange tijd stand tegen zijn sterke tegenstander en besloot geheel in de geest van ondergetekende er maar eens een stuk tegen aan te gooien. Alles of niks nietwaar? Het werd niks.

Ook Maurits leek een houdbare stelling te hebben al klaagde hij zelf over slechte paarden tegen goede lopers. Die laatste deden hem dan ook de das om in een gevalletje pardoes mat.

Sybe beleefde de avond van zijn leven door veteraan/topper Jan Posch te kloppen. Met zwart, door geen stuk aan te raken! Na het reglementaire uur wachten konden de houtjes in de doos en het punt mee naar huis. Leuk is anders maar het staat toch aardig op je cv. Aan het eind van de avond hoorden we dat de heer Posch bij Wietse Wiersma thuis was geweest! Nou verdenk ik Wietse van veel maar gijzeling…? Het onderzoek ligt op de burelen van de AIVD en BVD.

Een op promotie staand pionnetje kostte Wytze van der Zee zoveel hoofdbrekens dat hij een gedwongen dameruil over het hoofd zag waarna het kleinood verzilverd kon worden. Over en sluiten maar.

Steller dezes, net een jaartje jonger dan Wytze, weigerde maar weer eens te rocheren teneinde een extra zet te genereren. Een gemeen dameschaakje op a8 ging gepaard met pionverlies. Mijn tegenaanval had te weinig om het lijf om ook maar enige hoop te koesteren. De kous op de kop heet zoiets geloof ik.

Dan deed Sake Jan het een stuk beter. In een stelling met beide een loper en 2 torens werd het evenwicht niet verbroken. Volgens de bezoeker zat er voor beide spelers een hiaat in het spel wat elkaar weer ophief. Een keurige remise derhalve.

Aan invaller Arnaud de zoete taak een bom te leggen onder het spel van de gedegen Wassenaar. Dit leek op het eerste gezicht aardig te lukken maar onder tijdsdruk slopen de foutjes er langzaam maar zeker in waarvan de geslepen Dokummer prima profiteerde.

Huib, de laatste tijd in bloedvorm, verloor een stuk door een ordinair pionvorkje. Hij speelde tegen beter weten nog lang door maar voegde aan het eind van de avond toch maar een nul aan het totaal toe. Vorkjes prikken doe je maar in je eigen tijd.

Sneek III speelt duidelijk met een te kleine broek in de 1e klasse. Dat wordt geheid degraderen en dat is maar goed ook.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek