juliuslogoSneek III mag zich nog gelukkig prijzen met anderhalve punt tegen De Donger. Vreemde naam overigens voor een schaakclub. Doet me meer denken aan een of andere Teutoonse weergod. De zoon van Thor of iets in die geest. Hebben de heren uit het hoge noorden wel eens aan ‘De twee lopers’ of het hoogst originele ‘sc. Dokkum’ gedacht? Hoe dan ook, de naam boezemde genoeg angst in om met 6,5-1,5 het Vikingschip in te gaan. Met een man meer, ook dat nog.

De Snitsers deden het deze keer op volgorde van leeftijd met Dirk Meier als nestor op bord 1 en benjamin Huib op 8. Van oud naar jong:

Dirk hield lange tijd stand tegen zijn sterke tegenstander en besloot geheel in de geest van ondergetekende er maar eens een stuk tegen aan te gooien. Alles of niks nietwaar? Het werd niks.

Ook Maurits leek een houdbare stelling te hebben al klaagde hij zelf over slechte paarden tegen goede lopers. Die laatste deden hem dan ook de das om in een gevalletje pardoes mat.

Sybe beleefde de avond van zijn leven door veteraan/topper Jan Posch te kloppen. Met zwart, door geen stuk aan te raken! Na het reglementaire uur wachten konden de houtjes in de doos en het punt mee naar huis. Leuk is anders maar het staat toch aardig op je cv. Aan het eind van de avond hoorden we dat de heer Posch bij Wietse Wiersma thuis was geweest! Nou verdenk ik Wietse van veel maar gijzeling…? Het onderzoek ligt op de burelen van de AIVD en BVD.

Een op promotie staand pionnetje kostte Wytze van der Zee zoveel hoofdbrekens dat hij een gedwongen dameruil over het hoofd zag waarna het kleinood verzilverd kon worden. Over en sluiten maar.

Steller dezes, net een jaartje jonger dan Wytze, weigerde maar weer eens te rocheren teneinde een extra zet te genereren. Een gemeen dameschaakje op a8 ging gepaard met pionverlies. Mijn tegenaanval had te weinig om het lijf om ook maar enige hoop te koesteren. De kous op de kop heet zoiets geloof ik.

Dan deed Sake Jan het een stuk beter. In een stelling met beide een loper en 2 torens werd het evenwicht niet verbroken. Volgens de bezoeker zat er voor beide spelers een hiaat in het spel wat elkaar weer ophief. Een keurige remise derhalve.

Aan invaller Arnaud de zoete taak een bom te leggen onder het spel van de gedegen Wassenaar. Dit leek op het eerste gezicht aardig te lukken maar onder tijdsdruk slopen de foutjes er langzaam maar zeker in waarvan de geslepen Dokummer prima profiteerde.

Huib, de laatste tijd in bloedvorm, verloor een stuk door een ordinair pionvorkje. Hij speelde tegen beter weten nog lang door maar voegde aan het eind van de avond toch maar een nul aan het totaal toe. Vorkjes prikken doe je maar in je eigen tijd.

Sneek III speelt duidelijk met een te kleine broek in de 1e klasse. Dat wordt geheid degraderen en dat is maar goed ook.