Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September weer van start!

Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 155

Yesterday 378

Week 533

Month 13638

All 264818

Currently are 10 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

julius100Tijdens de jaarlijkse FSB reünie in het hoofdstedelijke Kalverdijkje speelde het derde team van Sneek zijn laatste wedstrijd tegen NEO uit Burgum e.o. Beide teams waren reeds gedegradeerd, dus om des keizers baard.

Dat nieuwe viel wel mee met de mannen van NEO. Ik schat de gemiddelde leeftijd op 50+, met alle respect. Nee dan Sneek. Met liefst 3 jonge honden uit de school van bovenmeester Hania moest de klus geklaard worden. Dat wil zeggen voor de vorm en prestige nog wat maken van het armzalige en desastreus verlopen seizoen. Aan de jeugd heeft het in elk geval niet gelegen. De laatste opstelling was naar geboortedatum zodat de eerst jarige op bord 1 speelt. In bordvolgorde:

Teamchef Sake Jan verloor al snel een loper door een dameschaakje. Wat te doen in zo’n situatie? Met de pest in je lijf de hele middag met een colaatje wat rondstruinen of je terugvechten in de partij. SJ koos voor het laatste maar bleef toch de gehele partij last houden van een geamputeerd been.

Steller dezes mocht onder het motto: ’slecht voorbeeld doet slecht volgen’ ook al vroeg een stuk in het doosje doen. Een eigen stuk welteverstaan. Dat kwam omdat ik totaal niet in het spel kwam door de eigenaardige opening van mijn tegenstander. Dan maar alles of niets met een dameoffer (!) eeuwig schaak forceren. Dat berustte natuurlijk op een fata morgana prima deluxe waar ik het patent op schijn te hebben.

Reuzendoder Maurits, de laatste tijd lekker op dreef, speelde zijn typische gedegen rustige schaak met hier en daar een venijnig probeerseltje. Dit leek lange tijd succesvol totdat zijn stelling langzaam maar zeker lam gelegd werd. Met een mooi loperoffer werd de strijd in het nadeel van Maurits beslist.

Nestor Dirk, die ook zijn vrije zaterdag had geofferd ten gunste van Caïssa, kwam eerst een pion achter gevolgd door een stuk. Dat betekende vroeg naar huis.

Wytze van der Zee speelde, voor zijn doen, een gedegen pot waarin de remisegrens niet werd overschreden. Een halfje derhalve.

Floyd Franken is vast vernoemd naar de beroemde bokser Floyd Patterson. Hij deed in elk geval zijn naam eer aan door met gevoelige punches en dodelijke uppercuts zijn tegenstander murw te beuken. Na torenwinst was het knock out. Voor aanvang werd de jongeling ten strengste aangeraden op zijn handen te gaan zitten teneinde niet als een razende Roeland de zetten te doen. Deze wijze raad werd echter volkomen in de wind geslagen omdat dit jeugdtalent grotendeels zijn partij staande (!) deed. Hoe dan ook een fraai punt.

Ook Alec Sealy is zo’n talentje, net droog achter de oren, maar gezegend met een inzicht in het spel waar velen onder ons een leven lang over doen. Met 2 paarden werd de vijandelijke dame dusdanig in het nauw gedreven dat zij de rest van haar bestaan op de eeuwige jachtvelden mocht doorbrengen. Na de partij schudde hij, alsof de duvel hem op de hielen zat, nog even wat varianten uit de mouw.

Jammer genoeg kwam de jeugdige Folkert de Vries niet echt in het spel voor. Met een stuk minder werd hij op vakkundige wijze van het bord geschoven.

Met 5,5-2,5 van een reeds gedegradeerd team verliezen is wat je noemt een zeperd eerste klas. Volgend seizoen een klasje lager. Volgens mij schaakt het een stuk prettiger met beide voeten op de grond dan boven je stand.

 
Klasse 1; Ronde: 7; 2012-04-14

T NEO 1644 Sneek 3 1448
1. Sjoerd Hoekstra 2034 Sake Jan Velthuis 1631 1 0
2. Pieter Postma 1743 Julius Bosma 1405 1 0
3. Henk Kooistra 1649 Maurits Ypma 1519 1 0
4. Adri Raap 1606 Dirk Meijer 1320 1 0
5. Ruurd Kooistra 1570 Wietze van der Zee 1639 ½ ½
6. Oktay Sari 1584 Floyd Franken 1309 0 1
7. Johan Broens 1500 Alec Sealy 1258 0 1
8. John van der Linden 1469 Folkert de Vries 1500 1 0

 


AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

zoek