Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomersnelschaak competitie 2020 naam 7-6 2022 14-6 2022 21-6 2022 28-6 2022 pnt part % 1 Selwin...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • Snelschaak
  25-05-2022
       Eindstand na ronde...
 • More news...

Bezoekers

Today 48

Yesterday 191

Week 48

Month 688

All 216684

Currently are 19 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Een geheel  vernieuwd Sneek 3 mocht eindelijk de Friese competitie aanvangen in de 2de klasse.


En dat met een gemiddelde rating die niet eens in de promotieklasse zou misstaan. Voordat we dat overigens kunnen controleren op de FSB site zijn we denk wel een maand verder.....

Zoals verwacht werd Philidor V met een grote nederlaag naar huis gestuurd.  Dat ging als volgt:

Erwin (2) liep de zwarte koningsstelling gemakkelijk binnen, won het nodige materiaal en het eerste punt was binnen. Floyd (7), geen Friese voornaam constateerde zijn tegenstander (Alex  geheten), scoorde het tweede punt. Hij is een talent uit de beruchte schaakschool van Joe Hania en consorten. Als zijn tegenstander een fout maakt gaat dit nooit zonder het beleefde begeleidende commentaar van Floyd, zo ook in dit geval. Zijn tegenstander gaf een stuk weg en daarmee de partij.

Een verrassing aan bord 1 waar Joe (van die beruchte schaakschool) genoegen moest nemen met remise.  In een Ajechin liet Joe niet alleen zijn paard maar later ook zijn toren opjagen. In het eindspel waren er nog kansen voor Joe, maar zijn tegenstander kwam net op tijd terug met zijn koning om remise veilig te stellen.

Ger (3) kwam beduidend minder uit de opening, maar als je tegenstander eerst een stuk en daarna een toren weggeeft is de overwinning toch een simpel feit.

De overwinning als team werd veiliggesteld door Alec Sealy (8) alweer een talentje uit voornoemde schaakschool. Hij won ondanks alle penningen en dreigingen slechts 2 pionnen, maar ook dat was uiteraard genoeg voor de overwinning, zeker toen ook nog een kwaliteit werd gewonnen. 

Wytse (6!) bleef consequent op de damevleugel manoeuvres uitvoeren tot zijn tegenstander murw was gebeukt. Wytse won eerst een belangrijke pion en wandelde daarna ook met zijn andere stukken binnen. Ook voor Wytse een overwinning.

Ik (Frits  aan 4) meende een aantal zetten (waaronder de rochade (toch mooier dan rokade)) wel na te kunnen laten om direct maar ten aanval te trekken. Een paar sterke zetten met zijn paard door mijn tegenstander werden gevolgd door een foutief offer welke hem een stuk kostte. Dit voordeel werd door mij tot aan het eindspel bewaard en dan is een stuk toch echt te veel.

Als laatste en onder de meeste belangstelling van het toegestroomde publiek mocht Arnoud (5) proberen de overwinning nog meer luister bij te zetten. Ondanks een betere stelling en kansen op meer lukte dit hem niet mede door de goede eindspeltechniek van zijn tegenstander. De eer gered door Philidor.

Vrijdag 21 december de volgende wedstrijd tegen DTK 2. Zet maar vast in de (elektronische) agenda!

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek