Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomersnelschaak competitie 2020 naam 7-6 2022 14-6 2022 21-6 2022 28-6 2022 pnt part % 1 Selwin...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • Snelschaak
  25-05-2022
       Eindstand na ronde...
 • More news...

Bezoekers

Today 49

Yesterday 191

Week 49

Month 689

All 216685

Currently are 24 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

erwin_denissenEén van de mooiste taken die bij het teamleiderschap horen is het schrijven van een verslag.

Je hebt het voorrecht om al reflecterend ‘zaken die goed gingen’ en ‘dingen die beter kunnen’ te benoemen, waarna het voltallige team de wijze woorden meeneemt naar de volgende wedstrijd.

 

Doordat Frits zich ziek moest afmelden, werd het teamleiderschap mij deze keer in de schoot geworpen begeleid door de opbeurende mededeling dat, gelet op het grote ratingverschil, een ruime overwinning werd verwacht.

 

Hoe anders verliep de wedstrijd.

 

Het bij het teamleiderschap behorende overwicht bleek ik niet te hebben, want al na drie kwartier spelen kwam Floyd met de mededeling dat hij remise had behaald. Huh? Je vraagt toch eerst aan de teamleider of dat goed is? Afijn. Er was nog niets verloren, want op de overige borden was er geen reden tot paniek.


Alhoewel, op bord 8 had Alec een schaakje over het hoofd gezien, waardoor zijn koning als een dronkeman over de velden e8, e7, f8 en contreien zwalkte. Daar wist zijn tegenstander wel raad mee, zodat er voor Alec al snel niets meer op zat dan zijn tegenstander te feliciteren met de behaalde overwinning.


Gelukkig verging het op de borden 1 en 5 een stuk beter. Joe zag zijn tegenstander lang rokeren, terwijl Joe al enkele open lijnen op de damesvleugel had. Snel verdwenen er een aantal zwarte pionnen, waarna een toreneindspel overbleef, dat ondanks enige onnauwkeurigheden al snel tot winst werd gevoerd.

Frans ontwikkelt zich langzamerhand tot supersub. Dit keer wachtte hem de zware taak de plek van Frits zinvol in te vullen, en, net zoals in de vorige wedstrijd, slaagde hij daar glansrijk in. Met kleine middelen werd eerst een pion en later een kwaliteit buit gemaakt. Zonder zijn tegenstander ook maar een sprankje hoop op tegenspel te bieden werd het net langzaam maar zeker gesloten, zodat na anderhalf uur spelen de tussenstand 2,5-1,5 in Sneker voordeel was.

En toen werd het stil.

Nog vier partijen te gaan en de vooruitzichten waren somber. Rechts van mij moest Ger een eindspel met een pion minder keepen. Links van mij speelde Wytse door in een stelling waarin ieder ander allang had opgegeven. Arnaud leek beter te staan in een ingewikkelde partij, maar had nog maar weinig tijd en in mijn eigen partij zag ik (Erwin) ook nog niet hoe ik kon winnen.

Gelukkig kwam daar verandering in. Het zwarte loperpaar werd door de eigen pionnen op de damevleugel in bedwang gehouden, waardoor mijn paarden op de koningsvleugel een beslissend pionnetje konden snoepen. Omdat mijn toren daardoor vernietigend op de zevende rij binnen kon komen vond mijn tegenstander het welletjes, waardoor we op 3,5 punten kwamen.

Bij Wytse voltrok zich ondertussen een wonder. In een veel betere stelling met een toren meer was zijn tegenstander ineens de weg kwijt. Een klassiek geval van ‘choken’! Uiteindelijk werd er een gelijke stand bereikt, waarna de vrede werd gesloten.

Ger ondertussen wist niets te bereiken tegen de Bird. Sterker nog, een vrolijk huppelend paard wist een pionnetje te snoepen, terwijl de arme loper lijdzaam moest toezien. Gelukkig bleef de partij binnen de remise-marges, waardoor de teamoverwinning binnen was (4,5-2,5).

Bleef over Arnaud. Moeilijk, moeilijk, moeilijk. Wederzijdse aanvallen, offers en matdreigingen maakten zijn partij tot een waar spektakelstuk. Arnaud bereikte een gewonnen stelling door veel tijd te investeren. Teveel tijd. Met nog enkele seconden op de klok gaf hij pardoes zijn dame weg, waarop hij direct kon opgeven.

 

Al met al een benauwde overwinning.

 

Dan nu de beloofde reflectie.

Wat ging goed? We hebben gewonnen. De strijdlust van Wytse. De overwinning van Frans.

Wat kan beter? De rest.

Laten we hopen dat dit de slechtste prestatie van het seizoen was. Na drie niet al te grote overwinningen doen we nog steeds mee om het kampioenschap, maar om eerste te worden zal er beter gespeeld moeten worden dan afgelopen dinsdag.


Tweede klasse A FSB

 

Dinsdag  29 januari 2013

 

De Donger 2

Sneek 3

1

 Douwe Kuipers

 0

-

Joe Hania

 1

2

 Gosse Wiersma

 1/2

-

Ger de Boer

 1/2

3

 Alle Vlasma

 0

-

Erwin Denissen

 1

4

 Maarten Koopmans

 1/2

-

Wytse Wiersma

 1/2

5

 Jan de Groot

 0

-

Frans Lagerwaard

 1

6

 Ido Elzinga

 1

-

Arnaud Bom

 0

7

 Roland vd Veen

 1/2

-

Floyd Franken

 1/2

8

 Peter Smit

 1

-

Alec Sealy

 0

 3,5

 4,5

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek