Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomersnelschaak competitie 2020 naam 7-6 2022 14-6 2022 21-6 2022 28-6 2022 pnt part % 1 Selwin...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • Snelschaak
  25-05-2022
       Eindstand na ronde...
 • More news...

Bezoekers

Today 37

Yesterday 191

Week 37

Month 677

All 216673

Currently are 23 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

fritspenIn de laatste speelronde moesten uitgerekend de nummers 1 (Sneek 3) en 2 (NEO) het tegen elkaar opnemen. De winnaar mocht zich tot kampioen kronen, een gelijkspel zou ook nog voldoende zijn voor Sneek 3.

Ons strijdplan was eenvoudig: 4 x remise aan de hoogste borden en 4 overwinningen aan de laatste borden. Arnoud (6) ging in een Siciliaan met f4 vol in de aanval. Hij gaf zijn tegenstander geen gelegenheid om te rokeren en kwam via de f-lijn binnen met zijn dame en in combinatie met 2 sterke lopers was er aan mat niet te ontkomen, taak volbracht, punt binnen.(zie partij)

Een uur later kon een tweede punt worden bijgeschreven van Floyd (7). Hij controleerde de open c-lijn en wachtte geduldig het juiste moment af om binnen te dringen. Dat leidde vervolgens tot een overmacht die al snel zijn tegenstander tot overgave deed besluiten.

Ik, Frits ( 5) dacht ergens een pion te kunnen winnen maar kwam in plaats daarvan een stuk achter. Ik besloot mijn centrumpionnen in de strijd te gooien, dit zorgde voor voldoende verwarring, won materiaal terug en stond toen ineens 2 pionnen voor. Een daarvan werd opgeofferd om de ander te laten promoveren, edoch voordat dit kon gebeuren volgde opgave.

We waren met een tussenstand van 3-0 nog maar een punt verwijderd van het kampioenschap! Niemand minder dan good-old Wytse (4) had de eer deze bij te schrijven. Naar zijn zeggen stond hij eerder in de partij veel slechter, zo niet verloren, werkte zich uit de nesten om daarna genadeloos toe te slaan, torenwinst, stukken in het doosje (in schaakjargon).

Alec (8) die een beetje laat kwam opdagen (Wyzte Z. was al gepolst om voor hem in te vallen) speelde een rustig potje. Liet zich niet van de wijs brengen en ging dit keer penningen uit de weg, wat overbleef was een eindspel met ongelijke lopers, met remise als resultaat.

Joe (2) speelde een prima partij, stond uitstekend tot hij ineens zijn dame weggaf. Heel jammer van deze partij.

Ger (1) bouwde een prima aanvalsstelling op, maar was iets te gretig en gaf onnodig materiaal weg. Als hij iets geduldiger was geweest had hij de aanval veel langer kunnen  doorzetten, zo bleek ook uit de analyse (die uiteraard niets aantoont of iets aantoont dat gebeurd zou kunnen zijn als iedereen dat gedaan zou hebben dat volgens de analyse had gekund). In het echt kwam hij 2 stukken achter en dat was toch echt teveel.

Als laatste knokte Erwin (3) alsof het kampioenschap nog van hem afhing. Had niemand hem verteld dat we dat allang waren? Hij stond een stuk tegen een pion achter maar bezorgde zijn tegenstander hoofdbrekens toen hij vrolijk aan de andere kant van het bord oprukte met drie pionnen. Zijn tegenstander kwam in grote tijdnood, gaf een stuk terug om een eindspel over te houden van toren + pion tegen toren in het voordeel van Erwin, normaal gesproken remise, maar in tijdnood gebeuren er altijd rare dingen, zo liet Erwin zijn tegenstander zich pardoes mat zetten.

Eindstand 5½ – 2½ en ongeslagen kampioen!

Topscorer (ja daar is die weer): Wytse met 5 uit 6. Verder vallen de prima prestaties van Floyd en Alec op die zeker een ratingsprong zullen maken.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek