Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomersnelschaak competitie 2020 naam 7-6 2022 14-6 2022 21-6 2022 28-6 2022 pnt part % 1 Selwin...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • Snelschaak
  25-05-2022
       Eindstand na ronde...
 • More news...

Bezoekers

Today 48

Yesterday 191

Week 48

Month 688

All 216684

Currently are 19 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

fritspenIn een oud bovenzaaltje van café de Smalle Brege in Stiens omringd door ‘ fantastisch’  grote landschapschilderijen, waarvan één door een kunsthater met een mes was bewerkt,  bonden we de strijd aan tegen Jurjen Tolsma. In ons team zijn veel plekken ingeruimd voor jeugdspelers, de senioren bemannen de borden 1 t/m 3, de jeugd de overige borden.

.

Uiteraard was de jeugd ook als eerste klaar, want ze spelen veelal iets sneller dan de oudere garde.

Abe (bord 6) onderschatte de aanval op zijn koning. Dit kostte hem veel materiaal. Helaas een nederlaag.

Floyd (4) hield lang stand maar moest in het eindspel wat pionnen inleveren, het gevolg: een 2-0 achterstand.

Dit werd echter gerepareerd door Sake (8) en Sylvia (7). Invaller Sake speelde zeer goed en vanaf het begin had hij zijn tegenstander in te tang. Met een paar pionnen voorsprong gingen ze het eindspel in, toen zijn tegenstander ook nog een stuk moest geven was het wel over en uit. Sylvia speelde het heel rustig, maar toen ze de kans kreeg sloeg ze heel goed toe. Een fantastisch debuut!

Alec (5) leek steeds goed te staan, won ook een stuk maar moest wel toestaan dat zijn tegenstander daarvoor veel pionnen voor terugkreeg. Die pionnen werkten goed samen zodat er geen houden aan bleek. Arnoud (3) had een iets te voorspelbare aanval opgezet die dus gemakkelijk viel te pareren. Zijn tegenstander nam de aanval over en drong wel binnen in de stelling van Arnoud. Hierdoor kwamen we 4-2 achter.

Joe (1) leek het volle punt binnen te kunnen halen en Frits (2) leek er goed voor te staan. Joe stond een kwaliteit voor maar slaagde er toch in dit voordeel weer te verliezen, een nederlaag voor hem en voor het team was hiermee een feit.

Fritshad een open h-lijn gecreëerd, joeg de witte koning van g2 naar c2, verhuisde de zware stukken naar de b-lijn. Ging remise uit de weg en kreeg vervolgens de kans om het fraai af te maken.

stellingfritspen

Nadat wit 42. Pg1-e2 had gespeeld kwam 42. … - Pb6xc4!! en was het over en uit voor wit (43. Pxd4 – Pe3+, 44. Kb2 – Pxd1+, 45. Ka2 –cxd4).

We hebben ons uitstekend verweerd, met een beetje geluk hadden we ook gelijk kunnen spelen.

Volgende keer gaan we er weer voor!

.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek