Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomersnelschaak competitie 2020 naam 7-6 2022 14-6 2022 21-6 2022 28-6 2022 pnt part % 1 Selwin...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • Snelschaak
  25-05-2022
       Eindstand na ronde...
 • More news...

Bezoekers

Today 51

Yesterday 191

Week 51

Month 691

All 216687

Currently are 19 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Na de toch wel redelijk soepele overwinningen op Rijs en Mid-Fryslân wachtte de volgende klus: Westergoo.

Het welkom was hartelijk als vanouds, waarbij terloops werd opgemerkt dat Westergoo dit jaar al 70 jaar op dezelfde plek haar thuiswedstrijden speelt. Jee, da’s lang.

Op papier was Westergoo veel sterker: aan elk bord was het ratingverschil in het voordeel van de Bolswarders, uiteenlopend van 89 tot 349 punten. Hiervan was in de wedstrijd echter maar weinig te merken.

Als eerste was Abe klaar: in een bijna dichtgeschoven stelling wist hij toch een opening te creëren, waarna de witte stelling onhoudbaar werd.

Vlak daarna mocht ook ik de felicitaties in ontvangst nemen: een kleine combinatie leverde een kwaliteit plus een betere stelling op. Toen ik uiteindelijk de kwaliteit weer teruggaf bleef er een gewonnen pionneneindspel over waardoor verder spelen zinloos was.

Sylvia kreeg vervolgens een remise-aanbod. Gelet op de stand in de wedstrijd werd dat aanbod aangenomen.

Alec kon het helaas niet bolwerken. Hij raakte een pion kwijt, maar kreeg wel het initiatief. Zijn tegenstander maakte echter geen fouten en kon langzaam het initiatief overnemen. De zwarte dame zaaide dood en verderf en er bleef niets anders over dan het omleggen van de witte vorst.

Joe speelde een zeer interessante partij. Geen offerspektakel, maar overal zaten kleine dreigingen en waren er mogelijke kansjes. Mark wist hier net iets beter mee om te gaan en wist een pion te snoepen. Joe probeerde nog in troebel water te vissen, maar zijn tegenstander bleef rustig en mocht verdiend de felicitaties in ontvangst nemen.

Sake leek op remise af te gaan, maar werd blijkbaar toch in slaap gesust door de aimabele uitstraling van zijn tegenstander. Heel venijnig werd de stelling van Sake ontmanteld, waarna het over en uit was.

Frits won een kwaliteit, maar moest daardoor wel in de verdediging. Na een aarzeling bij zijn tegenstander kon Frits het overnemen. Met vaste hand werden de zwarte stukken naar de overwinning gevoerd.

Zoals hij zelf vooraf al had voorspeld was Arnaud de laatste die nog bezig was. Op de overgang van midden- naar eindspel wist hij een pion buit te maken. Wat bleef was een stelling waarin nog maar weinig mogelijk leek. Arnaud wist wel beter. Resoluut werd zijn tegenstander onder druk gehouden en kon er nog een tweede pion worden bijgeschreven. Ondanks de ongelijke lopers was er toen geen houden meer aan en had ook Arnaud gewonnen!

Een krappe, maar zeer verdiende overwinning voor het derde!

Nog twee wedstrijden: op 3 maart thuis tegen Bakkeveen en op 18 april tegen het tot nu toe ongenaakbare WES.

Degradatie is in ieder geval afgewend.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek