Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomersnelschaak competitie 2020 naam 7-6 2022 14-6 2022 21-6 2022 28-6 2022 pnt part % 1 Selwin...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • Snelschaak
  25-05-2022
       Eindstand na ronde...
 • More news...

Bezoekers

Today 49

Yesterday 191

Week 49

Month 689

All 216685

Currently are 23 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Dinsdag 3 maart de vierde wedstrijd van het derde. Dit keer was Bakkeveen de tegenstander, op papier een tegenstander die te kloppen zou moeten zijn.

Na twee uur spelen zag het er inderdaad goed uit: meer plussen dan minnen. Hoe anders zou het lopen (en toch ook weer niet).

Als eerste waren de gebroeders Algra klaar. Abe plofte zijn lichte stukken pal voor de neus van de zwarte vorst en vorstin, die daardoor aardig in het nauw leken te komen. Blijkbaar is er ergens in het vele rekenwerk een foutje geslopen, want opeens stond Abe een pion achter. Gelukkig had hij voldoende compensatie, zodat uiteindelijk de vrede werd getekend.

Sake moest eerst op de koningsvleugel wat kleine dreigingen pareren, waarna zijn pionnen op de damevleugel onweerstaanbaar naar de achtste rij oprukten. Slechts met veel stukverlies was de promotie te voorkomen, zodat Sake heel tevreden een vol punt bij kon schrijven.

Alec trof het wat minder. Hij kwam niet lekker uit de opening en kreeg van zijn tegenstander geen enkele kans om zijn ontwikkeling te voltooien. Toen er gedwongen groot materiaal gegeven moest worden zag Alec het zinloze van verder spelen in.

De tussenstand was dus 1,5-1,5, maar zoals al eerder vermeld zag het er niet slecht uit.

Frits speelde een wat vreemde partij waarin hij een pion achter kwam. Gelukkig kon hij deze pion op ieder gewenst weer terugwinnen en bloedde de stelling dood. Het remise-aanbod nam Frits dan ook aan, ook al omdat de andere partijen er goed voor stonden.

Aan mijn bord was dat ook zo: mijn tegenstander aarzelde om de aanval door te zetten en dat is precies wat je niet moet doen als er tegengesteld is gerokeerd. Hij voelde zich gedwongen een kwaliteit te offeren, maar wist daarmee het tij niet te keren. Hoewel het nog even duurde had ik de vis uiteindelijk op het droge.

Het is 3-2 en de overige drie partijen staan er goed voor.

Joe had al snel een gezonde pion gewonnen en ook de stelling was in zijn voordeel.

Arnaud kreeg een koningsaanval over zich heen. Hij snoepte een pionnetje en wist alle dreigingen te pareren. Tijd dus om de partij naar zich toe te trekken.

Sylvia had een prima stelling en er leek geen vuiltje aan de lucht. Winst was waarschijnlijker dan verlies.

Tja.

Joe sukkelde in slaap en gaf een stuk weg. Uiteindelijk wist hij met veel kunst- en vliegwerk remise te houden.

Arnaud kwam in tijdnood en deed wat onnauwkeurige zetten. Gelukkig zag zijn tegenstander het ook niet zo scherp meer anders had die het ondekbare mat in twee wel gezien! Uiteindelijk werd ook dit remise.

En Sylvia gaf hier en daar wat materiaal weg. Bovendien kwam haar koning onplezierig kaal te staan.

Gelukkig kon zij nog net wat tegendreigingen inbouwen en bij wederzijdse tijdnood werd ook hier tot remise besloten.

Gewonnen dus en omdat ook WES had gewonnen zal de laatste wedstrijd de kampioen aan moeten wijzen!

De stand:

 

r4

Klasse 1B

Rav

Mp

Bp

1

2

3

4

5

6

1.

WES

1786

8

26

    

6

7

2.

Sneek III

1635

8

20

    

5

6

3.

Westergoo

1790

4

17

2

    

5

4.

Bakkeveen

1652

2

14

1

    

6

5.

Mid Fryslan

1696

2

13

3

3

    

6.

Rijs

1612

0

6

½

2

2

    

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek