De laatste keer dat ik in Akkrum kwam was voor mijn werk. Niet lastig te vinden want de avond daar voor was ik er ook. Toen schaakten we daar in Kromme Knilles tegen de reserves van Mid Fryslan.

Akkrum is op zich een leuk en levendig dorp. Er wonen heel wat prominenten die het dorp in beweging houden. De plaatselijke schaakvereniging gaat daar ook in mee middels het organiseren van verschillende schaakactiviteiten en niet minder belangrijk, ze houden ook het gezellige Cafe Kromme Knilles mede in stand.

De schaakwedstrijd Sneek 3 - Mid Fryslan 2 verliep qua sfeer prima. Qua resultaat, want daar kwamen we eigenlijk voor, viel het uiteindelijk vies tegen. Halverwege de avond telde ik zeker 5 punten voor ons.

Zelf stond ik gewonnen, Ralph was weer zeer goed op dreef, Jan Hans een pion voor in gelijkwaardigen stelling, Hielke een stuk voor en die dekselse Dylan stond toen ook beter.

Wat er daarna gebeurde is mij nu nog een raadsel. Bij twee van de vijf keerde het tij finaal en werden mat gezet of gaven daarvoor al op.

Ralph's partij deed me denken aan die tegen Sygbert van Philidor. Voordelige stelling maar vind de juiste winstvoering maar eens. Ralph vond hem opnieuw.

Dylan maakte het zichzelf nog even lastig maar in het eindspel wikkelde het jeugdige talentje keurig af naar een eenvoudige winststelling.

Zelf was ik daarvoor al klaar. Ik kreeg de winst na twee 'bijzondere' zetten van mijn tegenstander in de schoot geworpen.

Wytze, Huib en Maarten waren de overige Sneker schakers van het team. Alle drie kregen niet hun favoriete stellingen op het bord. Kortom, 5-3 het schip in.