Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomersnelschaak competitie 2020 naam 7-6 2022 14-6 2022 21-6 2022 28-6 2022 pnt part % 1 Selwin...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • Snelschaak
  25-05-2022
       Eindstand na ronde...
 • More news...

Bezoekers

Today 34

Yesterday 191

Week 34

Month 674

All 216670

Currently are 10 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

De insiders zijn natuurlijk allang op de hoogte. Degenen die dinsdag de schaakavond gemist hebben niet. De derde keus van Sneek bleek veel te licht voor de schakers uit Steenwijk.

 

Tevoren was een nederlaag ingeschat maar met slechts een halfje voor de thuisploeg en de rest voor de gasten uit de Kop van Overijssel was bij niemand opgekomen. Uitslagen zijn soms iets geflatteerd. Dat was deze ook. Dit werd beaamd door de tegenpartij. 2,5-5,5 was de virtuele stand halverwege de avond.

We begonnen rond tienen met 0-3. Wytze opende niet verkeerd maar kreeg halverwege de partij moeilijkheden met zijn koningsstelling. Dick verorberde vernuftig de pionnen die voor Wytse's koning stonden.

Daarna was het appeltje eitje. Dylan zat op bord 3. Hij had het zwaar tegen zijn veel oudere tegenstander. Het begon met een klein foutje in de opening en in het middenspel raakte hij een pion kwijt zonder duidelijke compensatie. Dat bleek later teveel om er nog iets uit te slepen.

Huib kwam om advies in verband met een remise aanbod. Hoe dat is afgelopen heb ik gemist maar toen Huib klaar was met de partij had ie verloren. Na een rondje langs de borden was het duidelijk dat de twee punten naar Steenwijk gingen.

Ik kreeg een remiseaanbod van Auke van Urk. Hoewel ik vond iets beter te staan ging ik akkoord. Ik nam de gok dat aan het eind van het seizoen het niet op een halfje meer of minder aan komt.

Intussen knokte Hielke met een stuk minder en met pokerface stevig door.  Een klein foutje van zijn tegenstander Henk van Dijk zou hem goed uitkomen want er waren wat addertjes op het schaakbord. Maar de Steenwijker doorzag kennelijk alles.

De strijd was gestreden. Desondanks, inmiddels richting elf uur (pm), werd er op de onderste borden nog gevochten alsof er van alles van afhing.

Debutant Johan Stoop speelde een puike partij tegen John Derks. Verloor uiteindelijk. Dat wel. Maar het duurde heel lang voordat hij kopje onder ging.

Jan Hans stond lange tijd zo goed als gewonnen. Stuk meer en pion achter in nagenoeg gelijke stelling. Echter, naarmate de avond vorderde raakte hij meer pionnen achter. Toen de teller op vier stond gaf hij zich balend gewonnen.

Sybe Smid was nog bezig tegen Ingrid Jansen. Ik dacht remise en we kunnen naar huis. Nee dus. Het werd een slepend eindspel met licht Sneker voordeel. Vervolgens veranderde de strijd in een remiseachtige stelling. Daarna raakte Sybe een belangrijke pion kwijt en stond zo goed als verloren. Het lukte Ingrid na veel vijven en zessen een pion te promoveren en greep tegen twaalven de volle buit.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek