Recent Toegevoegd

 • rapidschaak
  14-08-2023
  Wedstrijden (Klasse 3A) RondeDatumThuisUitUitslag Ronde 1 16-09-2023 Sneek 1 Schaakwoude 1 - Ronde 2 07-10-2023 Staunton Groningen 1 Sneek 1 - Ronde 3 04-11-2023 Sneek...
 • rapidschaak
  02-08-2023
  Selwin Keuning prolongeert zomer snelschaak titel Eerste prijs Wytze Hulshoff: zomer rapidkampioen 2023   Traditie getrouw sluit de schaakclub Sneek de zomercompetitie af op de dinsdag voor...
 • rapidschaak
  26-07-2023
  Hoe werkt de stand van het zomerschaak ?   Om in aanmerking te komen voor een prijs, moet een speler aan één van deze voorwaarden voldoen: 1.  Je hebt minstens de helft van het aantal...
 • rapidschaak
  26-07-2023
 • rapidschaak
  19-07-2023
 • More news...

Bezoekers

Today 107

Yesterday 469

Week 1290

Month 7507

All 420076

Currently are 5 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

De derde keus van Sneek schaakte dinsdag de voorlaatste wedstrijd thuis tegen  Schaak Combinatie Leeuwarden. Op voorhand al een zware dobber. Die Leeuwarders staan niet voor niks bovenaan. Ze horen eigenlijk een klasse hoger thuis. Dat bij de gasten William Cornelissen op bord 3 speelt i.p.v. op 1, zegt al genoeg.

Toch ging het pas halverwege de avond de foute kant op.

Wytze gaf Cornelissen knap tegenstand al moest hij telkens bijspelen. Na paardverlies in het eindspel kon Wytze opgeven.

Hielke was ook aan de royale kant met het weggeven van stukken. Jan Hans en Huib gingen eveneens onderuit. Hoe precies is bij mij niet bekend.

Zelf was ik al klaar en had mijn belangstelling tijdelijk verlegd naar de keuken, een greep in de koelkast naar een bekend drankje. Mijn tegenstander had prima geschaakt maar tuinde in een matdreiging met dubbele aanval schaak en toren.

Wie ook won was Sybe Smid. Een stoicijns gespeeld stukoffer pakte goed uit. Mooi werk.

Rudolf hield de Leeuwarder teamcaptain op remise. Een beetje wederzijdse angst, vermoedde ik toen het akkoord werd besloten. Voor beide stellingen viel inderdaad iets te zeggen. De wedstrijd was intussen gespeeld.

De meesten konden al naar huis toen Frits nog bezig was. Ze bleven terecht want het toreneindspel van Frits was leuk om de volgen. Minder fraai was uiteindelijk het helpmatje waar Frits door werd verrast. Door wat andere torenzetten op het juiste moment waren er winstkansen. 1-0 in plaats van 0-1. Maar goed, vind ze maar eens na een lange pot.


De mannen van Ettelijke Kilometers In NoordOostelijke Richting hebben verdiend gewonnen. Voor hen wordt het knarsetanden wat Steenwijk in de laatste ronde doet.

Schaak kalender

Geen activiteiten gevonden

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek