Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 113

Yesterday 144

Week 113

Month 3646

All 182576

Currently are 15 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Sneek IV in mineur

 

Treurnis alom bij het vierde van schaakclub Sneek. Met nog 2 rondes voor de boeg is degradatie vrijwel onafwendbaar.

 

De (ijdele) hoop voor handhaving in de 1e klas FSB werd gisteravond ruw verstoord door “De Donger” uit het barre Noorden. Winnen was het credo, het liep geheel anders.

Op bord 3 mocht Teun als eerste z’n koning omleggen. Een vroege pion op f6 hield hem de gehele partij in een verstikkende houdgreep met een nederlaag als gevolg. Steller dezes mocht op 5 tegen Durk “f4” Wassenaar, die me op een rapidtoernooi in Workum met deze opening al eens geplet heeft. Gisteravond liet ik me verdorie voor de tweede keer wegzetten in deze abjecte opening. Negentien zetjes duurde mijn gepruts waarna ik alle tijd had de andere partijen te bekijken. Zo heeft inderdaad elk nadeel z’n voordeel.

 

Wietze v/d Zee werd op, nota bene, zijn eigen terrein geklopt. Met een handvol pionnen minder moest hij in het eindspel opgeven zodat de derde nul bijgeschreven kon worden.

 

Zelfs een authentieke schwindel zat er deze keer niet in. Enige lichtpuntjes waren de partijen van Albert en Dirk S, waarover later meer. Siebe op het tweede bord had een lastige stelling te verdedigen. Met een stuk en een paar boeren minder kon ook hij het niet bolwerken. Toen de voorzitter om kwart over tien pas rocheerde merkte hij snedig op dat er op deze manier wel erg veel nullen vielen. Dirk op “kiep” had een enorme batterij stukken op de vijandelijke koning gericht. Na enig geruil kon hij met dame en toren de mataanval beginnen, zij het niet dat hij pardoes zijn dame op een verkeerd veld zette zodat zijn tegenstander het stuk kon slaan. Gelukkig voor Dirk zag hij het niet en kon de winst alsnog geclaimd worden. Ondertussen kon Albert na dameruil een halfje bijtekenen in een stelling met 2 torens tegen toren, paard en loper. Dirk “De Prins” Meier, aan het hoofdeind, zal met weinig plezier op deze schaakpartij terugzien. Zijn tegenstander beleefde er kennelijk een sadistisch genoegen in om de totaal gewonnen stelling tot het bittere eind uit te melken. De arme Dirk moest lijdzaam toezien hoe hij langzaam maar zeker gewurgd werd. Tja, je hebt van die schakers… Last but not least Maarten, die op het vierde stekje z’n partij weer eens lekker over de hele avond uitsmeerde, onder het motto: waar voor m’n contributiegeld. In een verloren stelling wist hij toch enig tegenspel te krijgen temeer daar zijn jonge collega niet adequaat genoeg speelde zodat de partij uiteindelijk verzandde in een moeilijk te winnen eindspel. Met ruim 6 minuten meer op de klok bood Maarten sportief remise aan hetgeen dankbaar in ontvangst werd genomen.

 

Met een ietwat geflatteerde 2-6 uitslag moesten we alweer het onderspit delven. Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen luidt het spreekwoord. Het chassis van dit team behoort toe aan een roestig, aftands Renault 4-tje die ergens op een sloperij staat weg te kwijnen.

 

 

Julius Bosma

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek