Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 37

Yesterday 124

Week 532

Month 277

All 182995

Currently are 15 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Survival of the fittest

 

De schakers van het vierde van Sneek reisden voor de maandelijkse plicht af naar het eindeloze noorden van ûs heitelân. Compleet met overlevingspakketten werd koers gezet naar het verre Kollum, waar de collega’s van ‘De Twee Kastelen’ al klaar zaten. Na een tussenstop in ‘058’, waar invaller Maurits opgepikt werd, kwamen we een luttel kwartiertje te laat in de plaatselijke ontspanning aan. De Kolummer kaaskoppen maalden echter niet om deze omissie en heetten ons van harte welkom. Met 2 man aan een ietwat krap, maar wel lekker smûk, tafeltje werd de schaakstrijd aangevangen.

 

 

 

Teamleider Maarten had weer een fraaie opstelling uit de hoge hoed getoverd tegen het op papier sterker geachte Twee Kastelen. Als gebruikelijk zat Dirk ’de prins’ Meier op het eerste bord alwaar hij tegen een look-alike van de jonge Fischer moest spelen. Hierdoor geïmponeerd of niet, onze wit gekuifde senior werd met een fraai kwaloffer onder de voet gelopen, waarna niets anders restte dan opgeven.

 

De primeur was echter voor Maarten die tegen een ‘tweelingbroer’ van Max Pam speelde. De Dokkumer verzuimde mat in 2 maar verkoos nog wat plaagzetjes, zodat Maarten maar sportief de handen schudde. Chauffeur Siebe had toen al een lastige stelling te verdedigen die echter na veel strijd en een remise-aanbod een halfje opleverde.

 

Tussen de bedrijven door dacht ik even dat de comeback van Led Zeppelin zich naar Kollum verplaatst had maar gelukkig hield het plaatselijk bandje het na enige tijd voor gezien. Dit gaf me de gelegenheid eens even goed mijn stelling te bekijken want scribent dezes stond allesbehalve florissant. Na een pion gewonnen te hebben in een Scandinaviër werd mijn dame als een vluchteling over het bord opgejaagd. Uiteindelijk vond ze haar schuilplaats op het veld b6 waarna de rollen compleet omgedraaid waren. Plots kwam ik zeer goed te staan. Met een onveilige koning in een stelling die als los zand aan elkaar hing was het lekker aanvallen geblazen met een aardig mat tot besluit.

 

Bij het bord van Albert, die plichtsgetrouw een avondje vierde verkoos boven de verjaardag van 80-jarige broer!, was rumoer ontstaan over een remise-aanbod. Albert op 4 had een stuk extra tegen een handvol pionnen maar kon naar eigen zeggen geen doorbraak forceren. Zijn tegenstander zag dit uiteindelijk ook wel in en besloot wijselijk het aanbod maar te accepteren. Tussenstand 3-2 derhalve met nog strijd op 3 borden.

 

Ondertussen had Jan Hans op het vijfde bord zijn geliefde pionneneindspel op het bord. Een stelling waar hij zich zeer in thuis voelt hetgeen zijn tegenstander dan ook lijfelijk ondervond. Een foutje werd subiet afgestraft zodat de stand weer in evenwicht was.

 

De stelling van Sake Jan op 7 zag er in eerste instantie gelijkwaardig uit maar nadat zijn opponent een open lijn kon bezetten was er geen houden meer aan en restte Maurits de schone taak middels een overwinning een gelijkspel af te dwingen.

 

Met een horde fans en belangstellenden rond het bord kweet hij zich voortreffelijk van deze taak, zij het dat het kantje boord was met beide enkele seconden nog op de klok.

 

In de auto bij Siebe met, nota bene, 3 ½ punt aan schaakkracht was de stemming opperbest en koersten we, met nog een heel weekend voor de boeg, vlekkeloos richting Sneek.

 

Met een 4-4 eindstand kunnen we best tevreden zijn denk ik gezien de uitputtende heenreis en het thuisvoordeel van de Noorderlingen.

 

Julius Bosma

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek