Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 111

Yesterday 144

Week 111

Month 3644

All 182574

Currently are 15 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Update 30 januari 2008

Een week na de gestaakte wedstrijd werden de twee resterende partijen gezamenlijk in een kamer van het ABC uitgespeeld. Maarten had naar eigen zeggen de afgebroken stelling geheel niet bekeken, zijn tegenstander wel en die had geen moeite de al zeer fraaie stelling in winst om te zetten. Albert had wel vele uren besteed aan zijn stelling en werd hier en daar nog bijgestaan. Dinsdag ging het zoals verwacht gelijk op, toen bleek dat zijn grote tijdsvoorsprong een beslissende rol speelde, want Peter Koning raakte de draad kwijt en liep mat! 4-4 en weer een belangrijk puntje tegen degradatie.

 

Na al het Corus-schaakgeweld van de afgelopen weken was het gisteravond tijd voor ‘gewoon’ schaken, in dit geval het 4e van Sneek. Tegenstander Mid Fryslan stond 2e op de ranglijst dus werk aan de winkel. Het zou allemaal wat anders lopen….

 

Voorzitter Dirk opende de avond met een welkomswoord en refereerde nog even aan de schitterende prijs in de vorm van een IGM-gastcollege. Nadat strijdleider Erwin Denissen de spelregels nog even uit de doeken had gedaan konden we los.

 

Aan bord 1 had ‘De Prins’ vorige week zijn partij al vooruit gespeeld en helaas verloren zodat we met een achterstand begonnen. Bert de Vries moest ook al afzeggen wegens een spierscheuring, al kwam hij sportief het team mentaal ondersteunen.

 

De eerste remise viel al snel bij Erwin Dijk op bord 6 waar weinig hout meer te bekennen viel. Al spoedig gevolgd door Jan Hans op 2. In een min of meer gelijke stelling was blijkbaar maar een halfje overeengekomen. Het fijne heb ik er niet van meegekregen omdat ikzelf op 4 ‘de kop er bij moest houden’ in een niet alledaagse stelling (zie partij).

 

Een rondje langs de borden leerde me dat Siebe en Maarten moeilijk stonden en Albert en invaller Dirk Schild minstens gelijkwaardig.

 

Steller dezes mocht na 18 zetjes een punt noteren in een partij waar ik zeer tevreden over was zij het met hulp van mijn tegenstander. Ook Dirk wist zijn steentje bij te dragen door eerst een pion en daarna een volle toren te winnen. Siebe op het 7e bord kon het niet bolwerken en na een wanhoopzet gaf hij maar sportief op. De stand hiermee gelijk makend.

 

Er waren toen nog 2 partijen gaande toen er een vervelend incident gebeurde. Toeschouwer Hofman zat al wat bleekjes toe te kijken toen hij plots onwel onderuit zakte en moest overgeven. Gelukkig hadden de bezoekers een arts in hun team die voor de zekerheid een ambulance verwittigde. Die arriveerde snel en geconstateerd werd dat het meeviel. Hofman had gelukkig weer wat praatjes en bedankte ons voor het meeleven waarna hij per brancard thuisgebracht werd. Vanaf deze kant beterschap en hopelijk volgende week weer gewoon mee schaken. Kan de thermostaat trouwens een paar graden lager in het ABC? Voor saunabezoek gaan we wel elders.

 

Door deze consternatie werd besloten de laatste 2 partijen niet verder te spelen en de zaak bij de FSB neer te leggen. Een onbevredigende situatie omdat de partijen nu m.b.v. de computer geanalyseerd kunnen worden omdat er geen zet afgegeven is. Een 4-4 gelijkspel zou voor ons niet ongunstig zijn gezien de afgebroken partijen. We wachten het maar af.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek