Update 30 januari 2008

Een week na de gestaakte wedstrijd werden de twee resterende partijen gezamenlijk in een kamer van het ABC uitgespeeld. Maarten had naar eigen zeggen de afgebroken stelling geheel niet bekeken, zijn tegenstander wel en die had geen moeite de al zeer fraaie stelling in winst om te zetten. Albert had wel vele uren besteed aan zijn stelling en werd hier en daar nog bijgestaan. Dinsdag ging het zoals verwacht gelijk op, toen bleek dat zijn grote tijdsvoorsprong een beslissende rol speelde, want Peter Koning raakte de draad kwijt en liep mat! 4-4 en weer een belangrijk puntje tegen degradatie.

 

Na al het Corus-schaakgeweld van de afgelopen weken was het gisteravond tijd voor ‘gewoon’ schaken, in dit geval het 4e van Sneek. Tegenstander Mid Fryslan stond 2e op de ranglijst dus werk aan de winkel. Het zou allemaal wat anders lopen….

 

Voorzitter Dirk opende de avond met een welkomswoord en refereerde nog even aan de schitterende prijs in de vorm van een IGM-gastcollege. Nadat strijdleider Erwin Denissen de spelregels nog even uit de doeken had gedaan konden we los.

 

Aan bord 1 had ‘De Prins’ vorige week zijn partij al vooruit gespeeld en helaas verloren zodat we met een achterstand begonnen. Bert de Vries moest ook al afzeggen wegens een spierscheuring, al kwam hij sportief het team mentaal ondersteunen.

 

De eerste remise viel al snel bij Erwin Dijk op bord 6 waar weinig hout meer te bekennen viel. Al spoedig gevolgd door Jan Hans op 2. In een min of meer gelijke stelling was blijkbaar maar een halfje overeengekomen. Het fijne heb ik er niet van meegekregen omdat ikzelf op 4 ‘de kop er bij moest houden’ in een niet alledaagse stelling (zie partij).

 

Een rondje langs de borden leerde me dat Siebe en Maarten moeilijk stonden en Albert en invaller Dirk Schild minstens gelijkwaardig.

 

Steller dezes mocht na 18 zetjes een punt noteren in een partij waar ik zeer tevreden over was zij het met hulp van mijn tegenstander. Ook Dirk wist zijn steentje bij te dragen door eerst een pion en daarna een volle toren te winnen. Siebe op het 7e bord kon het niet bolwerken en na een wanhoopzet gaf hij maar sportief op. De stand hiermee gelijk makend.

 

Er waren toen nog 2 partijen gaande toen er een vervelend incident gebeurde. Toeschouwer Hofman zat al wat bleekjes toe te kijken toen hij plots onwel onderuit zakte en moest overgeven. Gelukkig hadden de bezoekers een arts in hun team die voor de zekerheid een ambulance verwittigde. Die arriveerde snel en geconstateerd werd dat het meeviel. Hofman had gelukkig weer wat praatjes en bedankte ons voor het meeleven waarna hij per brancard thuisgebracht werd. Vanaf deze kant beterschap en hopelijk volgende week weer gewoon mee schaken. Kan de thermostaat trouwens een paar graden lager in het ABC? Voor saunabezoek gaan we wel elders.

 

Door deze consternatie werd besloten de laatste 2 partijen niet verder te spelen en de zaak bij de FSB neer te leggen. Een onbevredigende situatie omdat de partijen nu m.b.v. de computer geanalyseerd kunnen worden omdat er geen zet afgegeven is. Een 4-4 gelijkspel zou voor ons niet ongunstig zijn gezien de afgebroken partijen. We wachten het maar af.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s