Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 109

Yesterday 144

Week 109

Month 3642

All 182572

Currently are 15 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

`Het is niet eerlijk want zij zijn groot en ik is klein’, sprak kuikentje Calimero verontwaardigd. De schakers van het vierde van Sneek moeten zich als kaalgeplukte kippen hebben gevoeld na de verpletterende nederlaag met 6½ tegen anderhalf. ‘Jurjen Tolsma’ uit Stiens wordt afgetekend kampioen en gaven gisteravond schaakles.

 

Cambuur – Inter Milaan, dat werk. Een soort clinic pro forma.

 

Wat ze daar in Stiens bij de drogist verkopen, ik weet het niet. Zal vast geen Epo zijn want daar ga je niet beter van schaken. Leuke naam overigens voor een schaakclub. Weer eens wat anders dan ‘sc zus of zo’. Wie is trouwens Jurjen Tolsma? De ontdekker van het schaakgen, de plaatselijke meubelboer met ambities die jaarlijks de clubkas spekt of gewoon de oprichter van de club.

 

Hoe dan ook, op het eerste bord liet Dirk Meier zich pardoes mat zetten. Zijn tegenstander vond het blijkbaar wel komisch want hij had het over:’ja dat is de gein er achter’. Waar achter weet ik niet want ik heb de finesse gemist maar er zat blijkbaar een verborgen combinatie in de stelling. Kan gebeuren, nog geen man overboord. Jan Hans en Albert (duo O.N.S. kent O.N.S.) gebroederlijk op 3 en 4 maakten met 2 keurige remises de stand gelijk.

 

Ondergetekende (2) had met Jan Hans van plaats gewisseld om weer eens met de witte stukken ten strijde te trekken. In een alles of niets poging met een ongefundeerd stukoffer (ik kan het niet laten) liep de zaak vast, zeker nadat ik zomaar een toren in de aanbieding deed.

 

Dat wordt lopen naar Schaakwoude.

 

Ondertussen zag het er bij de andere borden ook niet al te florissant uit. Erwin Dijk (6) stond al vroeg met zijn koning op de tocht en moest naar eigen zeggen het halve bord met het staatshoofd rond wandelen. Het eindspel van dame tegen 2 torens en 2 pionnen minder wist hij toch nog op remise te houden. Hiermee het laatste halfje toevoegend tot het schamele totaal van anderhalf.

 

Siebe op 7 had al vroeg een stuk geofferd om nog enigszins spel te krijgen. Het stuk had hij teruggewonnen ten koste van een pion minder. De lopers van gelijke kleur werden geruild waarna de pluspion de partij besliste. Op stopperspil had Bert, met wederzijds een loper, toren en dame, een lastige stelling te verdedigen. Een remise aanbod van zijn kant mocht helaas niet meer baten. Ook deze partij ging verloren.

 

Traditiegetrouw was Maarten hekkensluiter en gaf in iets mindere stelling een stuk kado. Dit alles in de veronderstelling dat zijn tegenstander door de vlag was gegaan. Jammer maar ook Maarten moest ’belies jaan’.

 

Bij de laatste uitwedstrijd tegen Schaakwoude zullen we nog even flink aan de bak moeten om ons te handhaven in deze klasse.

 

Op naar Stiens voor bijscholing.
 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek