Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 35

Yesterday 124

Week 530

Month 275

All 182993

Currently are 12 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

‘Grieme’ in de Wâlden


Alsof Sipke Ernst kwistig met zijn schaakgenen had gestrooid in het clubhuis van Schaakwoude. Anders kan ik de, wederom, verpletterende nederlaag van 6½ tegen 1½ niet verklaren.

 

Na een uitgebreid welkomswoord, waarin nog even gememoreerd werd dat het nergens meer om ging en de thuisschakers derhalve in een soort van vakantiestemming waren en dat het eerste bakje koffie voor de thuisclub was en dat……., togen de schakers van het vierde van Sneek vol goede moed ten strijde tegen bovengenoemde collega’s. Om des keizers baard weliswaar maar een mooi slotakkoord is altijd meegenomen.

 

Het begin was bemoedigend met een degelijke remise van Albert op het vierde bord. Albert durfde een truukje niet aan en ruilde af naar een eindspel met een paar pionnen en torens. Lekker op tijd voor PSV-Fiorentina (zonder geluid) maar dat kreeg hij er niet door.

 

Ondertussen had ondergetekende (2) zijn paard dusdanig gestald dat de arme knol geen kant meer op kon zonder geslagen te worden. Even daarna knoeide ik als een kleuter, die voor het eerst een ijsje krijgt, een toren voor een paard zodat een nul onvermijdelijk was.”Foei Julius, veeg je mondje eens af”.

 

Jan Hans op 3 had voor het eerst (!) dit seizoen wit maar zijn tegenstander kwam maar niet opdagen zodat het er op leek dat hij kleurloos zijn seizoen zou beëindigen. Na een uurtje rondlummelen en sjekjes smoken kon hij eindelijk zijn partij beginnen. Zijn tegenstander die de hele partij schommelend als een jaknikker in Schonebeek achter het bord zat won snel een stuk en ook deze partij leek voor ons verloren te gaan. Echter niet tegen JH die er eens goed voor ging zitten, het stuk terugwon en in een eindspel belandde met een pion minder dat hij knap remise hield. Het geluk heeft hij dit seizoen al meerdere keren in zijn kenmerkende stijl afgedwongen.

 

Maarten op 5 stond een kwaliteit en een handvol pionnen achter, speelde nog even door maar moest toch opgeven. Het flesje bier dat hij daarna ‘vergriemde’ was symbolisch voor het geknoei van de meeste van ons.

 

Ook Siebe (7) ontkwam niet aan het tranendal, met een lading pionnen minder liet hij zich in het eindspel maar matzetten. “Knoeien doe je maar als je onder je oude kever ligt te sleutelen, Siebe”.

 

Erwin Dijk, invaller ondanks een aanstaand sollicitatiegesprek, (hulde) stond een toren voor tegen een loper en paard en had een mooie stelling bereikt. Typerend voor hem de laatste weken is dat hij zo’n stelling niet in winst kan omzetten maar plots alles weggeeft. Schaken kan soms wreed zijn.

 

Een beetje hetzelfde gold voor Sake Jan op 8 die ook zijn stelling vergooide na een aanval met dubbele toren, paard en loper. Toen ik even later weer bij zijn bord kwam stond hij een paard en loper achter! Hiermee wederom een nul toevoegend aan het geheel.

 

Het schamele puntje werd tot slot met een halfje opgewaardeerd door Dirk Meier op, traditiegetrouw, het eerste bord. Dirk speelde een sterke pot met 2 ver opgerukte pionnen die ten koste van een stuk geëlimineerd werden. In gewoon Nederlands: Dirk stond in het eindspel een stuk voor tegen 2 pionnen. Men besloot tot remise maar na analyse had er meer voor Dirk ingezeten. Niettemin een fraaie partij.

 

Het seizoen zit er op. We konden ons handhaven in deze klasse maar daar is dan ook alles mee gezegd. Aan play-offs doen ze bij het schaken gelukkig niet dus geen kans op alsnog promotie. Goed oefenen in ‘De Draai’ is het enige wat  rest om volgend seizoen wat minder te ‘griemen’. 

 

   Schaakwoude 3         1651 - Sneek 4                1569 6.5 - 1.5

1. Catrines Veenstra     1637 - Dirk Meijer            1456 0.5 - 0.5

2. Hessel Sijbersma      1630 - Julius Bosma           1617 1   - 0

3. Henk Broersma         1798 - Jan Hans de Jong       1682 0.5 - 0.5

4. Johan Attema          1555 - Albert Hogeboom        1659 0.5 - 0.5

5. Christiaan Houpst     1770 - Maarten van Steinvoorn 1613 1   - 0

6. Jan van der Veen      1621 - Erwin Dijk             1500 1   - 0

7. Cees Appel            1563 - Sybe Smid              1524 1   - 0

8. Pieter van Kammen     1633 - Sake Jan Velthuis      1500 1   - 0

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek