Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 113

Yesterday 144

Week 113

Month 3646

All 182576

Currently are 21 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Met het hoofd vol van Obama, Palin, kiesdistricten en wat al niet meer moesten de schakers van het 4e van Sneek gisteravond maa

Met het hoofd vol van Obama, Palin, kiesdistricten en wat al niet meer moesten de schakers van het 4e van Sneek gisteravond maar zien een gave pot schaak op het bord te leggen. Ik geef het je te doen. Dat dit heel aardig op zijn pootjes terecht is gekomen leest u in onderstaand verslag.

 

Tegenstander van dienst was Mid-Fryslan uit Akkrum. Voorzitter Dirk Schild openende traditiegetrouw de avond en liet de Akkrummers vervolgens even peentjes zweten refererend aan het feit dat enkele Snekers onlangs succesvol hadden ingevallen in het 3e team. De heren konden hun borst maar nat maken.

 

Als eerste was Jan Hans op 4 klaar na een wel erg vroeg remise-aanbod (voor negen uur!).

Volgens eigen zeggen uit tactische overwegingen, onder het motto: de rest staat goed dus waarom risico’s nemen, iets in die trant. Op de eerstvolgende teamvergadering moeten we het er nog maar eens over hebben.

 

Buurman Siebe op het voeteneind speelde een potje Halma waarin liefst 3x en passant geslagen kon worden. De stelling leek aangenaam voor Siebe maar hij kon toch geen potten breken. Na dameruil had hij nog een pion kunnen winnen, zag dit over het hoofd waarna de vrede maar getekend werd.

Ondertussen zag het er bij de overige borden goed tot bevredigend uit. Met name de stelling van Dirk Meier leek veelbelovend. Hierover later meer.

 

Als eerste moest Wytze van der Zee (5) het onderspit delven. Zijn tegenstander hield open huis met een koning die zeer op de tocht stond. Een kolfje naar de hand van Wytze dacht ik maar de schijn bedroog. Een ver opgerukte toren ondersteunt door enkele pionnen hield de boel gesloten. Wytze kon zijn dame niet goed in het spel krijgen, probeerde de zaak te forceren en verloor door een paardvork ook nog zijn toren.

 

Linker buurman Albert op 6 moest tegen een pokeraar. Tenminste in de uitwedstrijd naar Feyenoord met ’t Fean zat de beste man naast me in de bus een Engels pokerblad te lezen.  Albert checkte echter mooi op tijd. Zijn tegenstander blufte niet zodat in een gelijke stelling Albert maar eieren voor zijn geld koos, remise derhalve. Het valt me telkens weer op hoe gemakkelijk hij met wit remise weet te maken. Een zekerheidje achter de hand zullen we maar denken.

 

Ondertussen speelde ondergetekende een heel ongebruikelijke Scandinaviër. Na wat licht verdedigend werk huppelden mijn paarden wel heel vrolijk over het bord. De Akkrummer koos voor een tegenaanval met de dame hierbij liefst 2 torens oppeuzelend. Dit snoepgoed bleek uiteindelijk toch te zwaar op de maag te liggen. Met 2 paarden en een dame was het vervolgens in alle varianten gedaan met de koopman. (zie partij). Ik overweeg nog op dit hoogtepunt maar te stoppen. En dat te bedenken dat ik bijna verstek liet gaan door aanhoudende zeurende kiespijn. Nu maar hopen dat mijn verstandskies niet getrokken wordt.

 

 

Hoe dan ook met nog 3 partijen resterend kon het alle kanten op.

Nestor Dirk (1) maakte zijn karwei fraai af met ver opgerukte f -en g-pionnen als buffer. Hierna kreeg de h-lijn bezoek van Dirk’s torens en dame waarna het pleit snel beslist was.

 

Ook Sake Jan op bord 2 leek te gaan winnen met 2 verbonden vrijpionnen voorsprong.

Het elementaire afsnijden van de koning door de toren bleek helaas nog niet in zijn kennispakket te zitten. Sake Jan begon te twijfelen, de tegenstander kreeg weer hoop zodat aan het eind van het liedje de resterende pluspion van Sake Jan niet voldoende was om te winnen. Met een halfje moest hij deze keer genoegen nemen. Hier ligt een schone taak voor Tinus en Douwe.

 

Als Maarten op trije remise speelde of, nog mooier, wist te winnen was de overwinning een feit. Het mocht niet zo zijn. In lichte tijdnood koos hij een verkeerd plan hetgeen een vol stuk kostte. De tegenstander maakte het daarna even eenvoudig als doeltreffend af. Met een stuk en een handvol pionnen minder speelde maar Maarten nog heel lang door wat me deed denken aan de ridder zonder armen en benen in de film ‘The Holy Grale’ die maar niet de strijd wou opgeven.

 

Voor de zoveelste keer, ik ben de tel kwijt: 4-4.

Misschien moeten we maar met 7 of 9 man spelen.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek